Ana Sayfa
27 Mart 2020 ( 1411 izlenme )
Reklamlar

Boris Johnson'un koronavirüs testi pozitif çıktı

İngiltere Başbakanı İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un koronavirüs testi pozitif çıktı, Johnson'un belirtilerinin hafif düzeyde olduğu, hükümeti yönetmeye devam edeceği belirtildi

Sosyal medya hesabından video ile test sonucunun pozitif çıktığını duyuran Johnson, "Orta şiddette semptomlar taşıyorum, ateşim var, öksürüyorum, evden çalışıyorum, kendimi tecrit ettim. Tekknoloji sayesinde koronavirüsle mücadele stratejisini yönetmeye devam edeceğim.

Koronavirüsle mücadeleye katılan herkese özellikle de İngiltere Sağlık Sistemi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Dün akşam alkışlama eylemine katıldım. Polisimize ve sosyal bakım çalışanlarımıza, öğretmenlerimize, kamu çalışanlarına ve dayanışmaya gönüllü olan herkese teşekkür ediyorum.

Salgının üstesinden geleceğiz, evinde kalan, virüsün yayılmasını durduran herkese teşekkür ediyorum Bunu yeneceğiz. Birlikte yeneceğiz. Evde kalın ve hayat kurtarın." dedi.

GÖREVE GELECEK İSİM DUYURULMUŞTU
 
Geçtiğimiz gün, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın korona virüsüne yakalanması durumunda ülkede önemli kararları alması için Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın göreve geleceği duyurulmuş, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Sözcüsü James Slack yaptığı açıklamada, Başbakan Johnson'ın korona virüsüne yakalanması durumunda ülkede önemli kararları alması için Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın göreve geleceğini bildirmişti. 

İngiltere Başbakanı Johson'ın korona virüsüne yönelik, "Bu, bir kuşağın karşı karşıya geldiği en büyük problemlerin başında geliyor. Toplumumuzun bir bölümünün artık korona virüsüne karşı bağışıklık kazanması gerekiyor" açıklamaları halkın tepkisine neden olurken, kendisinin korona virüsüne yakalanması durumunda İngiltere Dışişleri Bakanı Raab'ın göreve geleceği belirtildi. Dışişleri Bakanı Raab'ın virüse yakalanması durumunda ise Başbakan Johnson'ın bakanlarından herhangi birine sorumluluk verme yetkisinin olacağı açıklanmıştı. 

Öte yandan, Johnson'ın korona virüsü semptomları taşımadığı ve öksürmeye başlayan Raab'ın da virüs testinin iki kez negatif çıktığı belirtilmişti. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bıçaklı saldırıya uğrayan Öztürk Yılmaz'dan videolu mesaj. Erkekseniz, siz karşıma çıkın. Ayda'nın taburcu olduğu anları gören Pınar Altuğ isyan etti Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi: “Siz kimsiniz ya?” Ekrem İmamoğlu'ndan 'Ekrem'e zırnık yok' kampanyasına teşekkür