Bu cehalet 128 milyar doları yok etti!

469 izlenme 28 Eylül 2021
Reklamlar
Bu cehalet 128 milyar doları yok etti! Necmettin Batırel yine ciddi ciddi şakkadanak 10 milyar dolar bozdur dedi

Türkiye Gazetesi ekonomi yazarı Necmettin Batırel son yazısında ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'a göndermede bulundu.

5 yıl önce CNN Türk'te katıldıkları programda karşı karşıya gelen Batırel ile Demirtaş arasında geçen diyalog her döviz kuru artışında yeniden gündeme geliyordu. 

Batırel söz konusu programda “Ben olsam dolar rezervinden 10 milyar doları şakkadanak satarım! Şaşırır millet! Arkadan şak bir 10 milyar dolar daha satarım! 20... yetmedi! Bir 10 daha! 30... Biter zati çil yavrusu gibi dağılır millet” ifadelerini kullanmıştı.

Programın diğer konuğu Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise, bu yöntemle doların düşmeyeceğini belirtmişti. 

Batırel, 5 yıl sonra "Şaklat bi'10 milyar dolar" başlığını attı.

"EKONOMİST BOZUTUNLARININ SURATLARINDAN DÜŞEN BİN PARÇA"

"Faiz yukarıda kalmalı, yoksa batarız diyen ekonomist bozuntularının suratlarından düşen bin parça" diyen Batırel, "Türkiye dünyanın en yüksek faiz veren 10 ülkesinden biri. Pandemi sonrasındaki aşırı harcamalarla başta devlet olmak üzere her kesimin borcu arttı. Devlet faiz ödüyor, tüketici faiz yükü altında eziliyor, KOBİ’lerin eli kolu bağlı., Herkes faizden yaka silkiyor. Olacak şey değil" ifadelerini kullandı.

"EKONOMİK HAİNLER KRİZE SÜRÜKLENMESİNİ İSTİYOR"

"Merkez Bankası faizi yükseltince ülkeye dolar girişi artıyor" diyen Batırel, "Kurlar gevşiyor.Tüketici ucuz dolarla daha fazla ithal mal alıyor. Sonuç: Ekonomi ısınıyor, enflasyon yükseliyor"  Şimdi faiz aşağı çekildiği için ülkeye dolar girişi azalacak, kurlar yükselecek. Tüketici döviz yükseldiği ithal malların fiyatı artacak, daha az harcama yapılacak. Sonuç: Ekonomi soğuyacak, enflasyon düşecek... Görüyorsunuz, olay çok basit. Ama ekonomik hainler ülkenin krize sürüklenmesini istediği için bu karara karşı çıkıyor. Merkez Bankası faizi indirerek tarihî bir adım attı" diye yazdı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Fiyatları tavan yapan etin kilosu 100 liraya dayandı Hatay'daki kurtarma skandalını canlı yayında açıkladı. Mehmet Akif Ersoy'dan inanılmaz iddia İŞTE HAPİS TEHDİDİ İLE REHİN ALINAN ÜNLÜ İSİM ! AKP'li başkandan skandal torpil savunması