Buzdolabımızın için bomboş abi

1952 izlenme 09 Haziran 2021
Reklamlar
Yaşıtları okula gidip, ders çalışırken, hayatın yükünü omuzlamaya çalışan küçük çocuk, ülke gündemine oturdu. Gitar çalan çocuk "Hayalin ne" sorusuna "Eve yiyecek getireceğim. Odur hayalim. Evde yiyeceğimiz olması" yanıtını vermesi hem duygu patlaması yaşattı hem de Türkiye gerçeğini gözler önüne serdi. Röportajdan sonra "Buzdolabımız içi bomboş abi" demesi yürekleri parçaladı.

Kazandıkları parayla ay sonunu getiremeyen ailelerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Kazandıkları para harcamalarına yetmeyen aileler ise ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

Sokak röportajına çıkan ZHABER, gitarıyla sokak müziği yaparak para kazanma mücadelesi veren küçük bir çocuğa mikrofon uzattı. Muhabir ağabeyinin "Hayalin ne" sorusuna küçük çocuk dili döndüğünce cevaplamaya çalıştı.

Küçük çocuk: “Hayalim şey olmaması abi fakir olmaması. Yani evde yicek yok ki. Ben şimdi şeye geldi. Burada çalıyorum. Eve yiyecek getireceğim. Odur hayalim. Evde yiyeceğimiz olması.”

Çocuğun röportajdan sonra "Buzdolabımız içi bomboş abi" demesi yürekleri parçaladı.

Bu yanıtını duyanlar adeta yıkıldı. Gözleri doldu. Dile kolay evde yiyecek bir şey olmayan o ailenin tek ümidi gitar çalan çocuklarıydı.O minicik elleriyle gitarının tellerine zevk için değil, aç olan karınlarını doyurmak umuduyla dokuyordu.

Kazandığı para belki 2 kuru ekmek almasına yetecekti. Hayatın acımasızlığını omuzlayan çocuk belki katık yapacak parayı kazanamayacaktı ama sayesinde ailesi aç yatmayacaktı.

Gelir düzeyi yüksek bir çocuğu o muhabir hayalin ne sorusunu sorsa muhtemelen "Akülü araba, bisiklet, saat" gibi yanıtlar alırdı. Ama o yüreği kocaman olan çocuk "Evde yiyeceğimizin olması" yanıtını veriyordu.

Çocuğun öğretsen söylemeyeceği söz, duyanları kahretti. Küçük bir çocuğun hayalini bile ekonomik şartlar öylesini etkilemiş ki hayalini kendisinin ve ailesinin aç kalmaması süslüyor.

Bu haber Türkiye gerçeğini de ortaya koyuyor. Sosyal medya kullanıcıları bu çocuğa yardım edebilmek için çocuğun bulunmasını istiyor ve haykırıyorlar: "Bulun bu çocuğu."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Oğuzhan Uğur'dan bomba kaçak göçmen açıklaması Kayseri'nin ardından Sivas'ta korkutan deprem Yabancı uyruklu şahıs genç kızlara 'neden çıplak geziyorsunuz' diyerek saldırı girişiminde bulundu Fatih Altaylı'dan 18 yıl önce Türkiye'de araba yok diyen AKP'li vekil Nilgün Ök'e tokat gibi cevap!