Canlı yayında korkutan tahmin: "10 gün sonra Türkiye'deki hasta sayısı 170 bini bulacak"

3194 izlenme 15 Nisan 2020
Reklamlar
Kalp ve Damar Uzmanı Profesör Doktor Melih Us, CNN Türk canlı yayında Türkiye’de 10 gün sonra korona virüse yakalanacak kişi sayısının 170 bine ulaşacağını söyledi.

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Kalp ve Damar Uzmanı Profesör Doktor Melih Us, korona virüsün 10 gün sonra Türkiye’de ulaşacağı boyut hakkında açıklamalarda bulundu.

Ahmet Hakan’ın Türkiye’deki hasta ve ölü sayıları ile ilgili soru sorduğu Us, “Cenevre’de dün konuşulanlara göre söylüyorum, İngiltere ve Türkiye’nin yükselişte olduğuna dair bir görüş var. Hala yükselişin devam ettiği belirtiliyor. İtalya ve İspanya için ise tedbirleri azaltmaya başladılar. Onlara da tedbirleri azaltmamaları konusunda uyarıda bulunuluyor.  Bunun neden diyorlar çünkü vaka katlanma sayısı çok önemli. 10 ve 15 günü tahmin etmek için sayılar çok önemli. 

Şu anda bizim vaka katlanma sayışımız 8.1  gündür. Vaka katlanma sayısı ne demek? Mesela, 100 vakadan, 200 vakaya kaç günde geldik. İngiltere’ninki 9.7 gün. Bu projeksiyondan baktığımız zaman Türkiye’deki vaka sayımız, sıkı durun, yaklaşık 130 bin ile 170 bin arasıdır. Türkiye enterasan bir model uyguluyor. Sıkı izolasyon ve gönüllü izolasyon. Bunun ikisi de aşama aşama uygulanabilir. Ancak biz ikisini bir uyguluyoruz. Türkiye için sokağa çıkma yasağı kararının faydalı olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Korona virüs nedeniyle şu ana kadar ülkemizde 1518 vatandaşımız hayatını kaybederken, hasta sayısı da 69 bin 392’ye yükseldi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Rus siyasetçiden skandal sözler: Türkiye zor durumda, İstanbul'u işgal edelim AKP'li milletvekili, Erdoğan'a yalakalığın dozunu kaçırdı Yılmaz Özdil kendisini kimin işten attırdığı açıkladı. Medyada bomba açıklama Japon deprem uzmanından Marmara uyarısı: 4 yerde tehlikeli nokta var