Celal Şengör'ün sözleri olay yarattı... "En cahil Türkler Müslüman Türklerdir"

2124 izlenme 09 Aralık 2019
Reklamlar
Prof. Dr. Celal Şengör’ün Azerbaycan’da bir grup öğrenciyle sohbet ettiği sırada söylediği sözler, olay yarattı. Öğrencilerin kendisine "Sizce Türkler modern çağda neden cahil bırakıldı" sorusuna Şengör, ''Hayır, Türkler cahil bırakılmadı, Türkler cahil kaldılar, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman olan Türklerdir'' şeklinde bir yanıt verdi.

Öğrencinin “Peki nasıl?” sorusuna ise Şengör, “Türkler, Müslüman camiasına katıldıktan sonra İslamiyet'in 11. yüzyıldaki çöküşü Türkleri de beraberinde sürükledi. Özellikle Osmanlı Devleti, benim kanaatimce Türk tarihinin en alt noktasıdır. Orada Osmanlılar ne eğitime önem verdiler ne başka bir şeye. Kendi dinlerini bile adam gibi öğrenmediler'' diye yanıtladı. Celal Şengör'ün sözleri, sosyal medyada tartışma yarattı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yeşim Salkım'dan 2. Sayfa sunucularına hakaret dolu sözler Korona virüsten hayatını kaybeden Burhan Kuzu korona için bakın ne demişti Sahte Mehdi termal otelde harem kurmuş. Canlı yayında her şey ortaya döküldü 15 Temmuz ve 17-25 Aralık sonrası skandal tweetler