Cemal Enginyurt'tan Kızılay açıklaması: "Tutuklansın"

1610 izlenme 05 Şubat 2020
Reklamlar
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın tutuklanması gerektiğini ifade etti. Katıldığı canlı yayında "İnsanların hayırseverlik duyguları zedelenecek" diyen Enginyurt, savcılara çağrıda bulunarak "soruşturma açılmalı" dedi.

Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na aktarılan 8 milyon doların yankıları sürmeye devam ediyor.

Söz konusu bağışa ilişkin Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın "Vergiden kaçınma" açıklamalarına ise yeni bir tepki geldi. Skandal savunmaya ilişkin AKP sessizliğini korurken, Cumhur İttifakı ortağı MHP'den ilk çatlak ses çıktı.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı canlı yayında Kerem Kınık'ın tutuklanması çağrısında bulundu. Savcıları göreve davet eden Enginyurt, vatandaşın bağış ve hayırseverlik duygularının zedelendiğini ifade etti.

SAVCILARI GÖREVE DAVET ETTİ
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Kızılay Başkanı'nın hukuka aykırı, yanlış işlerin altına imza attığını vurgulayarak, Kerem Kınık hakkında soruşturma açmaları için savcıları göreve davet etti. Kızılay'ın aldığı bağışların başka bir yere bağışlanmasının izahı olamayacağını ifade eden Enginyurt, şöyle konuştu:

"YANLIŞLARIN ALTINA İMZA ATAN KIZILAY DEĞİL KIZILAY BAŞKANI'DIR"

"Devlet babanın en önemli kuruluşlarından biri olan Kızılay'ın asla yıpratılmaması, tartışmalara konu edilmemesi gerekir. Yanlış işlerin altına imza atan Kızılay değil, Kızılay Başkanı Kınık'tır. Kızılay Başkanının, başka yerlere yardım yapması ticaret hukuku ve vergi yasalarına aykırıdır. Kerem Kınık suç işlemiştir, Türkiye Cumhuriyeti savcıları derhal soruşturma açmalı ve Kınık bunun hesabını vermelidir. 

Kızılay'ı zedelersek, Kızılay'a dil uzatırsak yaralarsak, bu milletin yardım, bağış duygularını zedeler, bu milletin göz bebeği kuruluşa haksızlık, yazık etmiş oluruz . Türk Kızılay'ı ayrıdır, Kerem Kınık ayrıdır, istifa etmelidir, hakkında soruşturma açılmalıdır. Kızılay'ın aldığı bağışları hiçbir yere bağışlama hakkı yoktur. Bunun tartışılacak ve konuşulacak bir yanı yoktur, izahata da ihtiyacı yoktur. Kızılay başkanı Kerem Kınık vergi suçu işlemiştir, hesabını da vermelidir."

NE OLMUŞTU?

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na yaptığı 8 milyon dolarlık bağış tartışma konusu olmuştu. Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, şartlı bağış tartışmalarına ilişkin, "Başkent Gaz, Kızılay'a bağış yaparak vergide bir imtiyaz elde etmemiştir. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Kızılay ağırlıklı olarak vatandaşlarımızın bireysel yaptığı, o küçük ama çok kıymetli katkılarından beslenmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hükümet istifa sloganları Bahçeli'yi kızdırdı: Maçlar seyircisiz oynansın AKP'den belediye iştirakleri için yeni hamle Kemal Tanca konkordato ilan etti Mansur Yavaş AKP'lilerin oyununu böyle bozdu! "İpliğinizi pazara çıkaracağım!"