Ana Sayfa
02 Mart 2020 ( 348 izlenme )
Reklamlar

CHP'den İdlib'le ilgili ortak bildiri

İstanbul'da 39 ilçede CHP'li meclis üyeleri, İdlib'te 34 askerimizin ş&ehit olmasıyla ilgili ortak bildiri okudu.

CHP meclis üyeleri, İstanbul’un 39 ilçe belediyesinin Mart ayı olağan meclis toplantılarında Suriye’de 34 askerin ş&ehit olduğu hava saldırısıyla ilgili ortak bir bildiri okudu. 

CHP’liler, "Ancak bugün milletimiz mevcut siyasi iktidarın hatta tek bir kişinin yine tek başına aldığı kararlarının, hırslarının, tedbirsizliklerinin bedelini ödemektedir. Duvarları sıvalı evlerde yaşayan yoksul halk çocuklarının neden göz göre göre ö&lüme sürüklendiği açıklanmaya muhtaçtır. Şehit ocağında pişen helva birilerine tatlı gelebilir. Bizlerin boynunun borcu olan anaların gözyaşlarını dindirmektir, askerlerimizin sağ salim evlerine dönebilmesini sağlamaktır. Ölümü değil yaşamı, savaşı değil barışı istemek, savunmak zorundayız" dedi.

İstanbul’un 39 ilçe belediyesinde bu hafta Mart ayı olağan meclis toplantıları gerçekleştiriliyor. Belediye meclislerinde gündemin ilk sırasında 34 askerin ş&ehit olduğu Suriye’de yürütülen sınır ötesi operasyon var. CHP meclis grupları bugün gerçekleştirilen toplantılarda şehitlerle ilgili 39 ilçede ortak bir bildiri okudu.

"Milletimizin her bir ferdini derin bir yasa boğan bu acıları unutmayacağımız, unutturmayacağız"
İstanbul’un ilçe belediyelerinde CHP’li meclis üyeleri tarafından okunan ortak bildirinin tam metni şöyle:
 
"Suriye’nin İdlib bölgesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik 28 Şubat 2020 Cuma gecesi gerçekleştirilen hava saldırısında 33 kahraman evladımız ş&ehit düştü, 32 evladımız da yaralandı.

Yine ertesi gün aynı bölgede gerçekleştirilen operasyonlarda 1 askerimiz ş&ehit olurken; 2 askerimiz y&aralandı.

Sadece 24 saat içinde 34 vatan evladımız, kahraman mehmetçiğimiz ş&ehit oldu; 34 askerimizin ise hastanelerde tedavileri halen devam ediyor.

Millet olarak tarifi imkansız bir acı yaşıyoruz. Her şeyden evvel vatan uğrunda ş&ehit düşen tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun.

Şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve milletimize sabır; yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha tüm ulusumuzun başı sağ olsun.

Böyle zamanlarda kelimeler acıları tarif etmekte kifayetsiz kalır. Acı ve hüznün boğazlarımızda düğümlenip kaldığı zamanlardan geçiyoruz. Milletimizin her bir ferdini derin bir yasa boğan bu acıları unutmayacağımız, unutturmayacağız."
 
"Milletimiz, tek bir kişinin tek başına aldığı kararlarının, hırslarının bedelini ödüyor"
"Bu millet, kurtuluşundan kuruluşuna ve bugünlere gelene kadar devleti, vatanı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan ö&lüme gülerek koşan bir millettir. Tarihimiz ve bugünümüz bunu ispatlayacak yüzlerce, binlerce, milyonlarca isimsiz kahramanlarla doludur.

Ancak bugün milletimiz mevcut siyasi iktidarın hatta tek bir kişinin yine tek başına aldığı kararlarının, hırslarının, tedbirsizliklerinin bedelini ödemektedir. Duvarları sıvalı evlerde yaşayan yoksul halk çocuklarının neden göz göre göre ö&lüme sürüklendiği açıklanmaya muhtaçtır. Ş&ehit ocağında pişen helva birilerine tatlı gelebilir. Bizlerin boynunun borcu olan anaların gözyaşlarını dindirmektir, askerlerimizin sağ salim evlerine dönebilmesini sağlamaktır. Ölümü değil yaşamı, savaşı değil barışı istemek, savunmak zorundayız."

"Son yaşadığımız acı olay göz göre göre gelen bir f&elakettir"
"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllardır uyardığı ve işaret ettiği gibi Türkiye, Suriye topraklarındaki emperyalist tuzakların bir parçası olmamalı ve Ortadoğu bataklığına sürüklenmemelidir. Bir gün ABD’nin ertesi gün Rusya’nın taşeronluğuna soyunmak, bu ülkeye, bu millete, bu kahraman Mehmetçiğimize yapılan en büyük ihanettir. Son yaşadığımız acı olay da ne yazık ki hiçbir hava savunma tedbiri alınmadan göz göre göre gelen bir f&elakettir. Cumhuriyet tarihimizde tek seferde en fazla ş&ehit verdiğimiz bu olayda kahraman askerimizin bunca ihmal, tedbirsizlik ve hatalı dış politika tercihleriyle ö&lüme sürüklenmesi kabul edilemez.

Son söz olarak kahraman ordumuzun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden aldığı yetkiyle görevini başarıyla tamamlamasını ve askerlerimizin bir an evvel yurdumuza dönmesini, bundan sonra da tek bir askerimizin dahi burnunun k&anamaması için gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi 'Millet ittifakı iktidarında hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek.' Çünkü siyasetin görevi askerlerimizin tırnağına dahi zarar gelmemesini sağlamaktır. Çözümün siyasi yöntemlerle gerçekleştirilmesi için herkesi ortak akılla ve sağduyu ile düşünmeye davet ediyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak bir kez daha ş&ehitlerimize Allah’tan rahmet; ülkemize sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Bugün Suriye’de görev yapan kahraman askerlerimizin bir an önce evlerine sağ salim dönecekleri günü sabırsızlıkla bekliyoruz."

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li başkan belediye hoparlöründen seslendi: Hastaneler tamamen doldu, yoğun bakımlar yetmiyor Sedat Peker yeni videoyu yayınladı İsveç, Zelenskiy'nin AB liderlerine veda ettiğini açıkladı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayını Hakan Aygün'e açıkladı