CHP'li Başkan, "Bu kadar borç varken binemem" diyerek makam aracını satılığa çıkardı

962 izlenme 20 Aralık 2019
Reklamlar
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Mert Uygun, bir önceki belediye döneminden kalan 1 milyon 200 bin liralık borç nedeniyle, mecliste alınan karar doğrultusunda makam aracını satılığa çıkardı. Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Uygun, "Bu kadar borç varken benim böyle lüks bir araca binmem mantıklı değil" dedi.

Çanakkale'nin Bayramiç Belediyesi, bir firmaya olan 1 milyon 200 bin liralık borç nedeniyle makam aracının satılması kararı aldı.

1 MİLYON 406 BİN 429 LİRA BORÇ BİRİKİNCE, BU KARAR ALINDI

Alınan bilgiye göre borç bir önceki dönemde özel bir firmadan kiralanan iki yol süpürme ile bir çöp konteyneri yıkama araçlarından kaynaklanıyor. Aylık 164 bin lira bedelle kiralanan araçlar ile ilgili bu tasarruf nedeniyle belediyenin firmaya 1 milyon 406 bin 429 lira borcu birikti.

BELEDİYE İCRALIK OLDU

Söz konusu firma yetkilileri, bir süre önce belediyeyi, kalan 1 milyon 200 bin liralık borç nedeniyle icraya verdi. Bayramiç Belediye Meclisi, bunun üzerine borcun ödenmesi için başkanlık makam aracının satılmasını olağanüstü toplantıyla görüştü.

AK PARTİLİ ÜYELER SATIŞA KARŞI ÇIKTI

Toplantıda konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Erman Uydaş, aracın satışına karşı olduklarını, eski belediye dönemindeki işçi sayısından daha fazla belediyeye işi alımı yapıldığını, bu alımların yapılmaması gerektiğini söyledi.

"AYDA 164 BİN TL ÖDEYECEĞİMİZE, İŞSİZ GENÇLERE İŞ İMKANI SAĞLADIK"

Uydaş'a cevap veren Belediye Başkanı Mert Uygun, "Siz diyorsunuz ki işçi almayın. Biz bu firmaya ayda 164 bin lira para ödeyeceğimize, işsiz gençlere iş imkanı sağladık. Bu temizlik sorunu başka nasıl çözülür. Önceki belediyeye İŞKUR her yıl çok sayıda işçi verirken bize 1 işçi dahi vermedi. Biz bu araçları kullanmadık. Firma da bizi icraya verdi." ifadelerini kullandı.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Çoluk Çocuğum Aç' Diyen Vatandaşa Bakın N'aptılar? Erdoğan'ın güvendiği isimler, Türkiye'den paralarını çektiler Barış Pınarı durdu Ümit Özdağ: Türkiye'de hadiseler çıkarsa Fransa'daki yanında çocuk oyuncağı kalır