CHP'li Başkanlar Erdoğan'ın katıldığı programı terk etti

2989 izlenme 15 Ocak 2020
Reklamlar
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi" gergin bitti. CHP'li Başkanlar "Nezaketsizlik" gerekçesiyle salonu terk ederken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan'a ayaküstü sohbetin ardından verdiği mektup dikkat çekti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da "Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. İmamoğlu, Ankara'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılışında Erdoğan ile bir araya gelirken, Erdoğan'a bir zarf uzattı. İmamoğlu'nun verdiği zarfta Kanal İstanbul ile ilgili 4 sayfalık bir mektup bulunuyor.

İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kanal İstanbul ile ilgili 4 sayfalık mektup verdim, okudu. Çünkü yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum" dedi.

CHP'Lİ BAŞKANLAR TERK ETTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı’nın, "Akıllı şehirler vicdanlı, becerikli ve çalışkan belediye başkanlarıyla kurulur. Eser üretmek yerine yapılan işlerin önüne engel çıkarmaya çalışanların gayretlerini boşa çıkarmak da aynı şekilde görevimizdir” ifadelerine karşı İBB Başkanı İmamoğlu da, "Tavrı nezaketsiz buluyorum. Konu akıllı şehirler sanıyorduk ama değilmiş, onu gördük" diye konuştu. 

Üç büyükşehir belediye başkanının katılacağı oturuma da CHP'li belediye başkanları "Yapılan nezaketsizlik" gerekçesiyle katılmadı.

İmamoğlu, kongrenin açılışından sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte kameraların karşısına geçti.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle: "Bugün hangi toplantıda olduğumuzu sanırım biliyorsunuz. Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) hazırladığı ve özellikle yüksek teknoloji ile ilgili belediyelerin ortaya koyduğu projelerin paylaşıldığı ve sunulduğu bir fuar.
 
Ekinde de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bizi selamlayacağı bir konuşma. TBB Başkanı Sayın Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Hanım'ın, özel kalemi arayarak, benim gibi diğer belediye başkanlarımıza ödül verileceği ve bu ödülleri de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vereceğini ifade ederek davet etti.

Biz, buraya katılmaya özen gösterdik. Sebebi; bilmeyenler için söyleyelim, TBB bizim. Yani Türkiye'deki bütün belediyelerin bütçelerinden para kesilerek yönetilen bir kurumdur.

Doğaldır ki, şu anda TBB, özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin gibi ilk sıraları teşkil eden belediyelerin bütçesi ile bu arkadaşlarımız orada görev yapıyorlar. Ama bugün, ne yazık ki nezaketsiz bir gün olmuştur. Burada bütün belediyeler var. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bakanlar, Türkiye'nin atanmış, görevlerini yapmak zorunda olan bakanları.

Örneğin, yüksek teknoloji konuşulacaktı. Ben zannettim ki, yüksek teknoloji ile ilgili bilişim ile ilgili yazılım ile ilgili Teknoloji Bakanı çıkacak, son beş yılda niçin 107 milyar dolar açık verdiklerini, ihracatla ithalat arasındaki farkın niçin 107 milyar dolar olduğunu açıklayacak, daha çok iş yapmamız gerektiğini söyleyecek, hep beraber bu işi üstlenelim diyecek. Onu demedi.

Teknoloji Bakanı, ne alakası varsa bir su yolundan bahsetti. Peşinden, Şehircilik Bakanı keza.. Bütün bunlar yanlış ve katılmadığımız bir metot. Dediğim gibi nezaketsiz bir gün yaşanmıştır. Kaldı ki biz, kanalı elbette tartışabiliriz.

İstiyoruz da zaten. Kaldı ki ben, defalarca, ‘Davet edin gelelim, anlatalım sunum yapalım Sayın Cumhurbaşkanım' diye kendilerinden talepte bulunduk.

Benim için bugünün en kıymetli anı, kendilerine bu talebemi yenilediğim dört sayfalık mektubumu vermekti. Gördüğüm kadarıyla da Sayın Bakan'ın konuşması devam ederken ilgisini benim mektubuma döndürmüştü, onu okuyordu. Arkadaşlarım uyardılar.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sultan Abdülmecid'den Abdülhamit'e kadar uzanıyor: Osmanlı armasının bilinmeyen hikayesi CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan, Erdoğan'a sahip çıktı Çalışan emekliye ikramiye verilmemesine Fatih Altaylı böyle tepki gösterdi İstanbul için “Turuncu alarm”