Ana Sayfa
30 Mart 2022 ( 1425 izlenme )
Reklamlar

CHP'li Özkoç, Soylu'ya seslendi: Doğruysa gereğini yap, yapmazsan şerefsizsin

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Altılı toplantısından sonra bir büyükelçini, bir büyükelçiye metni düzeltmek için gönderdin” sözlerine ilişkin, “Süleyman Soylu, fitne, fesat, iftira yoluyla Türkiye’de kargaşa yaratmak istiyor… Bu konu gerçekten doğruysa gereğini yap. Eğer gereğini yapmazsan şerefsizsin. Eğer gereğini yapmazsan ahlaksız bir adamsın. Eğer gereğini yapmazsan yalancı bir adamsın. Bütün bunları mahkemeye ver. Bu sıfatlara layık olduğunu kanıtlayayım” dedi.

Engin Özkoç, bugün TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özkoç’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

'TOMBALADAN SEÇİM YAPILMAZ'

Seçim Kanunu ile ilgili bizden çok iktidar konuşuyor. Bizim için ‘Bir avuç suda fırtına koparıyorlar’ diyorlar. Oysaki biz öyle yapmıyoruz. Bizim için Millet İttifakı’nın önünü kesecek hiçbir olay yoktur. Millet İttifakı yoluna devam ediyor. Ancak söylenmesi gereken şeyleri de söylüyoruz. Diyoruz ki ‘Baraj yüzde 7 değil 3 olmalıdır’. Bütün siyasi partilerin kendini eşit şekilde ifade etmeleri için bu gerekli. ‘Kıdemli hakimleri devre dışı bırakmak onları itibarsızlaştırmaktır’ diyoruz. Kıdemli hakimler bugün neden güvensiz oldular? Neden itibarsızlaştırıyorlar? Diyoruz ki ‘Böyle yerlerde tombaladan seçerek seçim yapılmaz’. Seçim güvenliği böyle sağlanmaz. Bunun için liyakat ve kurumsallık gerekiyor. Bir de yurt dışında vatandaşlarımız oy kullanıyorlar. Vatandaşlarımız neden seçilme hakkına sahip değil? Bu, yasalara eklenebilir. Oy kullanabilen herkesin seçilme hakkına sahip olmasını talep ediyorum.

'ACINACAK BİRİ VARSA BİNALİ BEY’İN İSTANBUL’DAKİ HALİYDİ'

Muhtarlarla ilgili düzenleme geldi. Dediler ki ‘Seçime girsin, sonra kurullar inceleme yaparlar, seçildikten sonra mazbatalarını alıp almayacaklarına karar verirler’. Ne oldu demokrasi, ne oldu seçim? Senin seçimden önce yeterliliğini istemen gerekiyor. İktidar mensupları ile konuştuk. Bizim istediğimiz kavga değil. Biz, huzur içinde doğru şeyler olsun istiyoruz. İktidar, görme engelli vatandaşlarımızın da yanında refakatçi ile değil şablon üzerinden oy kullanmalarını uygun gördü. Doğru değil mi? Demek ki biz söylediğimiz zaman yanlış olmuyor. Doğru olanı söylediğimiz zaman iktidarın bunu düzeltmesi gerekiyor. Binali Yıldırım bir açıklama yapmış. ‘Bunlar kendilerini acındırmaya geliyorlar’ demiş. ‘Bu ülkede acınacak biri varsa Binali Bey’in İstanbul’daki haliydi’ derler.

'SENİN YAPTIĞIN UYGULAMA TÜRKİYE’Yİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR'

Türkiye’de bugün fiyatlar üçe katladı. Peki Türkiye bu noktaya gerçekten nasıl geldi? Deprem mi var, büyük bir afet mi oldu, savaş mı çıktı, kuraklık mı var? 45 milyon insanımız açlık sınırı noktasına neden geldi? Bir tek nedeni var, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Çünkü o, dünyada hiç uygulanmayan bir modeli, Tayyip ekonomisini uygulamaya çalışıyor. Senin yaptığın bu uygulama Türkiye’yi felakete sürüklüyor. Gıda fiyatları arttıkça senin asgari ücrete yaptığın zam bunun gerisinde kalıyor. Bir iki ay içinde senin yanlış ekonomi politikan nedeniyle açlık sınırı çıktı. Bundan dönmenin yolu var mı? Recep Tayyip Erdoğan’ın inadından vazgeçmesidir.

Kaynak: KRT

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Korkusuz yazarından Zafer Şahin’e bomba yanıt ​​​​​​​Araba Yarışçısı Coronavirüs! Ümit Özdağ ile Süleyman Soylu arasındaki gerginlik devam ediyor. Elazığ ve köyleriyle ilgili projeler hazırladık, TÜBİTAK ve Devlet Planlama Teşkilatı reddetti