Ana Sayfa
06 Şubat 2020 ( 244 izlenme )
Reklamlar

CHP'li Turgutlu Belediyesi'nde en düşük maaş 2 bin 580 lira oldu

Manisa'nın Turgutlu Belediyesi, şubat ayı meclis toplantısında, taşeron işçilerin çalışma şartlarına düzenleme getirdi. Düzenlemede, en düşük işçi maaşı 2 bin 580 olurken, eşine şiddet uygulayan kişinin iş akdinin feshedileceği gibi maddeler yer aldı.

Manisa'nın Turgutlu Belediyesi'nde taşeron işçiler için bir ilk yapıldı. Taşeron olarak çalışan işçilerin alacağı en düşük maaş 2 bin 580 olarak belirlendi. Taşeron işçilerin çalışma şartlarının düzenlendiği sözleşme şubat ayı meclis toplantısında karara bağlandı.

KHK'LI ÇALIŞANLAR İÇİN YENİ SÖZLEŞME İMZALANDI
Turgutlu Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ın başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 9 gündem ve ek bir madde görüşülerek karara bağlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın kadrolu işçilere yapılan bir sözleşmenin benzerinin taşeron işçiler içinde yapıldığını belirterek, "KHK'nın dışına çıkamıyoruz. Bizde o arkadaşlarımıza ekstra olarak bu sözleşmeyi imzaladık. En düşük asgari ücreti 2 bin 580 lira yaptık" dedi.

"EN DÜŞÜK ÜCRET 2 BİN 580 LİRA"

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, AK Parti meclis üyesi Mürşit Gedizli'nin kadrolu işçiler için imzalanan sözleşmenin benzerinin Personel A.Ş'de yer alan işçiler içinde imzalanıp imzalanmayacağının sorması üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, "Biliyorsunuz kanun hükmünde kararname ile taşeron işçilerimiz belediyelerde personel A.Ş'ye geçti. Kadro diyorlar ama sözde kadro. Bizim 2 yıllık süreç için ne yapacağımızı KHK ile belirlemiş durumdalar. 

Bu sürede 6. ayda bitiyor. Ne kadar zam yapacağımız, hangi sosyal hakları verebileceğimiz KHK ile belirlenmiş. Onun dışına çıkamıyorsunuz. Biz o arkadaşlarımız içinde ciddi bir sözleşme yapmak istiyorduk ama KHK'nın dışına çıkamıyorsunuz. Ama biz o arkadaşlarımıza şu an için ekstra şunları yaptık bugün imzaladığımız sözleşme ile; biz de en düşük asgari ücret 2 bin 580 lira oldu. Bekar aile yardımı almayan bir işçinin aldığı en düşük ücret 2 bin 580 lira. Bugün itibariyle bunu alacak"

"EŞİNE ÇOCUĞUNA ŞİDDET UYGULARSA İŞ AKDİNİ FESHEDİYORUZ"

Eşine ve çocuğuna şiddet uygulayan personelin iş akdini feshedeceklerini belirten Çetin Akın, sözleşmeye ekledikleri haklara değinerek, "Hac ibadetini yapmak isterse ücretli izin veriyoruz. Bunu daha önce kadrolu işçilerimiz içinde yapmıştık. Eşine, çocuğuna karşı şiddet uygularsa iş akdini feshediyoruz. Milli bayramlarda ikramiye veriyoruz. Çocuğu okula giden, her yıl eylül ayında olmak üzere eğitim yardımı yapıyoruz. Bunların toplamına baktığınız zaman çok ciddi haklar aldılar. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"KİMSEYE HAKSIZLIK YAPMAYACAĞIM"

Herkesin eşit bir şekilde maaşlarını alacağını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, "Biz emekten yana olan insanlarız. Bundan sonra da 6. ayda da inşallah daha farklı bir sözleşmeye imzalarız. Tabii ki bu belediyenin gücüyle alakalı. Belediyede 50'ye yakın farklı maaş alan var. İkisi de çavuşluk yapıyor mesela. Birisi 3 bin 500 lira alıyor diğeri 3 bin lira alıyor. 

Büro memuru olarak çalışıyor, bir tanesi asgari ücret alıyor bir tanesi 3 bin lira alıyor. Aynı işi yapıyorlar, aynı odada çalışıyorlar. Sendikayla anlaştım. Çalışanları 11 bölüme böldük. Çalışan arkadaşımız o 11 bölümden hangisine giriyorsa o bölümden maaşını alacak. Kimse 1 lira eksik kimse 1 lira fazla almayacak. Eşit işe eşit ücret ödeyeceğim. Kimseye haksızlık yapmayacağım" diye ifade etti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu'ndan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu MHP’li isim zehir zemberek sözlerle istifa etti Haydar Baş hayatını kaybetti İsmail Saymaz: Kazığın feriştahı hükümetten geldi!