Ana Sayfa
13 Kasım 2019 ( 668 izlenme )
Reklamlar

Çorumlulardan AKP'li Başkana istifa çağrısı

Çorum'da bir GSM şirketi tarafından kurulması planlanan baz istasyonu vatandaşın tepkisine neden oldu. Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar AKP'li Başkana istifa çağrısında bulundu.

Bir GSM şirketinin baz istasyonu kurmak için iş makineleri getirmesi Çorum'da gerginliğe neden oldu. 

Toplanan kalabalık, mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini söyleyerek, görevlilere tepki gösterdi. Gerginliğin büyümesi üzerine mahalleye İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser gelip, yurttaşlarla görüştü.

T24'te yer alan habere göre, vatandaşlar Çorum Belediyesi'nin önünde AKP'li başkan Halil İbrahim Aşgın'ı istifaya davet etti. 

“Başkan istifa" diye sloganlar atan mahalle halkı, yaklaşık 2 haftadır mahalleye baz istasyonu kurulmaması için baz istasyonunun kurulacağı alanda nöbet tutuyor. Olayın ardından GSM firmaları baz istasyonu kurmaya çalışırken mahalleli ile şirket çalışanları arasında tartışma çıktı. 

Emniyet güçlerinin de hazır bulunduğu olayda şirket çalışanları gelen tepkiler üzerine istasyonun kurulmasından vazgeçti. Ulukavak Mahallesi Muhtarı Hanefi Özdemir, “Söz konusu baz istasyonun kurulacağı taşınmaz 50 metre yakınında iki okul bulunmaktadır. 

Baz istasyonu gerek çevreye yaydığı radyasyon, gerek kanser hastalığına yol açması gerekse de yakındaki bina ve arsa sahiplerinin fiyat olarak etkilenmektedir. Avrupa’da ve dünyanın bir çok yerinde baz istasyonlarının psikolojik etkisi düşünülerek baz istasyonları değişik şekillerde gizlenmektedir” dedi.

Özdemir baz istasyonu kurulma işleminin durdurulması için konuyu yargıya taşıyacaklarını ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Konu ile ilgili geçtiğimiz günler Çorum Belediyesi ‘Belediyelerin baz istasyonuna yetkisi yok’ şeklinde açıklama yapmıştı.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı'dan dikkat çeken sözler: Erdoğan'dan ilk kez bu kadar korktum TRT’den Erdoğan’a özel ‘dış güçler’ röpörtajı İBB, Hasan Kaçan’a 187 bin TL ödemiş Süleyman Soylu'dan çarpıcı 'Rabia Naz' açıklaması!