Ana Sayfa
13 Nisan 2020 ( 508 izlenme )
Reklamlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından birazdan açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan yaptığı açıklamasında, önümüzdeki hafta sonu sokağa çıkma yasağı geleceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Dünyayı pençesine alan bu salgının, sağlık, gıda, güvenlik başta olmak üzere etkilerini yakından takip ediyoruz. Ülkemiz uluslararası alanda takdir edilen olumlu yönde ayrışma içerisindedir. Hastalığın tedavilerinde, hastane, doktor, personel, malzeme, ilaç gereç gibi hususlarda iyi durumdayız, hiçbir eksiğimiz yoktur.

Türkiye genelinde hastanelerde 240 bin yatağa sahibiz. 2 bin 862 Başakşehir Şehir hastanemizin ilk kısmını 20 Nisan'da açıyoruz. Günlük test sayısında dünya ortalamasında en üstlerde yer alıyoruz. Şu ana kadar taburu olan hasta sayımız 5 bine yaklaştı. Bugüne kadar 34 ülkeye malzeme ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde de bu desteği devam ettireceğiz.

Türkiye salgını en hızlı şekilde kontrol altına alan ülkelerin başına geliyor. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ülkemizi mücadelede örnek gösteriyorlar. Bizden destek isteyen her ülkenin çağrısına imkanlarımız nispetinde cevap vermeye çalışıyoruz.
 
Acı duyabiliyorsan canlısın, başkasının acısını duyabiliyorsan insansın, bu söze uygun şekilde elimizdekilerini tüm dostlarımızla paylaşıyoruz. 34 ülkeye malzeme ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde de bu desteği devam ettireceğiz. İlaç ve ilaç hammaddesi konusunda ülkemize katkı veren dostlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bilim insanlarımızın ve ilgili kurumlarımızın değerlendirmeleri ışığında aldığımız tedbirleri sürekli güncelliyor, geliştiriyoruz.

Kabine toplantımızda salgınla mücadele kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağının önümüzdeki günlerde de olması yönünde karar aldık. 17 Nisan’da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını şimdiden duyurmak istiyorum.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP harekete geçti... Suç duyurusu Sadece motor içerisinde yanmayacak, cebinizi de yakacak. Benzin ve motorine dev zam geliyor Cumhuriyet'e hakaret edenlere İlber Ortaylı sinirlendi: Bunlar geri zekalı Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın sözlerine yanıt: Şehitlerimizin hakkını savunduğum için kontrolünü kaybetti!