Ana Sayfa
19 Kasım 2019 ( 397 izlenme )
Reklamlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan işsizlik itirafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan işsizlik rakamlarını için dikkat çeken ifadeler kullanarak, “Bu rakamın yaşadığımız ekonomik saldırıların ötesinde gerekçeleri vardır” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜİK’in rakamlarına göre yüzde 14’e gelen işsizlik rakamlarını ‘artan eğitim seviyesine’ bağladı. Özellikle dolar kurundaki dalgalanmanın ve enflasyon rakamlarının artmasının nedeninin ‘Yurt dışından gelen saldırılar’ olduğunu iddia eden Erdoğan, işsizlik için “Bu rakamın yaşadığımız ekonomik saldırıların ötesinde gerekçeleri vardır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında işsizlik rakamlarıyla ilgili şunları söyledi: "İstihdam artıyor diyoruz bu kişi rahatsız oluyor. Elbette ülkemizdeki her bir işsiz kardeşimizi bizim de üzüntü kaynağımızdır ama bal bal denilerek ağız tatlanmıyor. Yani iş iş denilerek istihdam artmıyor. Bunun yolu ülkeyi büyütmekten geçiyor. Bunun için üretimi artırmanın turizmi geliştirmenin mücadelesini veriyoruz. 9 milyon kişi artmasına rağmen işsizlik oranımız hala yüzde 14 gibi yüksek bir seviyededir. Bu rakamın yaşadığımız ekonomik saldırıların ötesinde gerekçeleri vardır."

Şimdi eğitim düzeyinin yükselmesinin de etkisiyle işsizlik rakamlarımız nispeten yüksek çıkıyor. Mesele iş gücüne katılım oranının eskisine göre çok daha fazla yükselmiş olmasıdır. 17 yıl boyunca davalar açan kürsülerde nutuklar atan bunlardı. Aynı CHP’nin işsizlikten yakınıyor olmasını biz milletimize bırakıyoruz.
 
Ülkemizde hala bin liranın altında emekli maaşı alan 847 bin kişinin bulunduğu da bir başka yalandır. Türkiye’de bin liranın altında emekli maaşı alan yoktur Bay Kemal. Kılıçdaroğlu kendi SSK Genel Müdürlüğü döneminde takılıp kalmış olabilir. Sen hala oradasın ya. Gel gel buralara gel. Bugünkü Türkiye farklı."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AHMET DAVUTOĞLU: HER AN HÜKÜMDARLIK İLAN EDİLEBİLİR ÇÜNKÜ... Bitlis Tatvan’da askeri helikopter düştü: 9 şehit Bilişim şirketinin müdürü kadın uçağın kapısından aşağıya atladı Diyanet'te büyük kavga! Ali Erbaş da oradaydı!