Ana Sayfa
16 Nisan 2020 ( 2582 izlenme )
Reklamlar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Sokağa çıkma yasağının ekonomik maliyeti çok ağır olur

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Genel bir sokağa çıkma yasağının ekonomik maliyeti çok ağır olur" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Genel bir sokağa çıkma yasağının ekonomik maliyeti çok ağır olur" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Kalın, koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde sokağa çıkma yasağı talebine ilişkin şunları söyledi: “Bunun ekonomiye maliyeti çok daha ağır olurdu. Bunun toplumsal hayata, insan psikolojisine de maliyeti farklı şekillerde olurdu. İnsanlar bazen iyi niyetle ama maalesef altında bilimsel veriler olmadan bu tür önerilerde bulunabiliyorlar.”

“Bunlar gerçekten bir devlet aklıyla, ciddiyetle ele alınması gereken konular. O yüzden Bilim Kurulu var. Herkes gibi bizim de önceliğimiz salgının önlenmesi, can kaybının minimize edilmesi. Bunları birinci gündem maddesi yaptığımız bir dönemde ekonomi konuşmak bazılarına yanlış, ilgisiz ya da biraz gayri insani gelebilir. Ama gerçek şu ki bu hayatın da bir şekilde devam etmesi lazım.”

 ‘BİLİM KURULU’NUN EKONOMİYLE İLGİLİ GÖRÜŞ BEYAN ETMESİ BEKLENEMEZ’

Kalın, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bazı tavsiyelerine uyulmadığı iddialarına yanıt verdi: "Bazen kurulun çalışmalarıyla siyasi irade arasında görüş ayrılığı oluyor veya kurulun tavsiyelerin yerine getirilmediği gibi spekülatif haberlerin çıktığını görüyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil… Bilim Kurulu işin tamamen tıbbi, bilimsel tarafına bakarak tavsiyelerde bulunur. Ekonomi paketi le ilgili görüş beyan etmesi zaten beklenemez. Kendi alanıyla ilgili yaptığı tavsiyeler bugüne kadar kural haline gelmiştir, uygulama haline gelmiştir."

‘CHP’NİN AYM’YE GÖTÜRME HAKKI VAR’

Yeni infaz düzenlemesine ilişkin de görüşlerini aktaran Kalın, talebin toplumun her kesiminden geldiğini söylerken "Af yasası değil, bir infaz düzenlemesi yapıldı. Bu talepler toplumun her kesiminden geliyor. CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürme hakkı var" diye konuştu.

‘ÜCRETSİZ MASKE SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR’

Ücretsiz maske dağıtımında sorunlar yaşandığını kabul eden Kalın, "Bunu düzeltmek lazım. Yaşanan sorunları çözmek için çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar, kolay değil 82 milyon vatandaşımıza bu maskeleri ulaştırmak" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan'ın Yeni Danışmanı 'Müteahhit' Çıktı! AK Partili olduğunu söyleyen vatandaşın Mansur Yavaş yorumu sosyal medyayı salladı CHP'den ilk değerlendirme: Erdoğan'ın bedduası tuttu Türkeş'in Oğlundan Bahçeli'ye Olay Sözler!