Ana Sayfa
12 Ocak 2020 ( 1096 izlenme )
Reklamlar

Damat Bey'in 'Tüy Dökücü Krem' İşi İflas Etti!

Berat Albayrak tarafından tanıtımı yapılarak, 2016 yılından itibaren piyasaya sürülen tüy dökücü, kırışık önleyici kremlerin de aralarında yer aldığı 11 kalemden oluşan Elegance adlı kozmetik markası beklenen ilgiyi görmeyince, TKİ, kozmetik yatırımında iflasın eşiğine geldi.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), kozmetik sektörüne el atıp ürettiği tüy dökücü, kırışık karşıtı krem, şampuan gibi 11 farklı kozmetik ürünleri tutmayınca, son kullanım tarihi dolan 48 bin 500 ürün çöpe gitti.

Sayıştay, ürünün tanıtımı ve satışı için 2018 yılına kadar 2 milyon 186 bin lira harcandığını, Genıus Danışmanlık Şirketi'ne, maliyetler ve giderler hariç yıllık 4.7 milyon lira ödeme yapıldığını belirledi.

BERAT ALBAYRAK'IN ADIMI İŞE YARAMADI

ANKA'dan Mehtap Belen'in haberine göre, ana faaliyeti linyit kömürü üretmek olan Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), kozmetik sektörüne el atınca son kullanım tarihi dolan 50 bine yakın ürün çöpe gitmekle kalmadı aynı zamanda kurumun zararı milyonlarca lirayı buldu.

O dönem Enerji Bakanı olan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından tanıtımı yapılarak, 2016 yılından itibaren piyasaya sürülen tüy dökücü, kırışık önleyici kremlerin de aralarında yer aldığı 11 kalemden oluşan Elegance adlı kozmetik markası beklenen ilgiyi görmeyince, TKİ büyük zarar etti.

SAYIŞTAY, "REKABET EDEMEZSİN" DEDİ, TKİ DİNLEMEDİ

2017 Sayıştay Raporlarında kurum kozmetik ürünlerin son kullanım tarihlerinin 20182019 tarihleri arasında dolacağı ve bu işi bırakması gerektiği uyarısında bulunmasına rağmen, uyarıları dinlemeyen TKİ, kozmetik yatırımında iflasın eşiğine geldi.

yuzdeyuzhaber

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

" Kanıtlar Ortaya Çıktı " Yavuzyılmaz Çıldırdı PTT'de 300 Milyon TL'lik Soygun Kriz kâhini Roubini'den korkutan uyarı: Piyasa çökebilir Erdoğan, cami içinde Rusya’yla yapılan ateşkesi anlattı Çin'i böyle protesto ettiler... Tekbir getirip kartondan Çin Seddi yıktılar