Ana Sayfa
03 Aralık 2019 ( 500 izlenme )
Reklamlar

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında protokol

2020 yılı bütçesinden 13,5 milyar lira pay alması beklenen Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ile protokol imzaladı. Söz konusu protokol ile tutulu ve hükümlülerin milli, manevi ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak, yeniden suç işlemelerini önlemek amaçlanıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çeşitli bakanlıklarla imzaladığı protokoller tartışma konusu olurken, şimdi de Adalet Bakanlığı ile protokol imzaladı. 2020 bütçesinde 13,5 milyar lira pay ayrılan Diyanet İşleri Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ile imzaladığı protokol ile cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlüler ile denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılan yükümlülere rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek.  Söz konusu protokolle tutulu ve hükümlülerin milli, manevi ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunarak, yeniden suç işlemelerini önlemek amaçlanıyor.

Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, Hakimevi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ceza infaz kurumlarında din hizmetlerinin 1950'de Adalet Bakanlığının Diyanet İşleri Başkanlığına haftada en az iki kez ahlaki içerikli konferans verilmesine ilişkin görüş bildirmesiyle başladığını, 2011'deki protokol çerçevesinde de hükümlü ve tutuklulara yönelik din hizmetleri, ahlaki gelişim ve manevi rehberlikle ilgili faaliyetlerin gerçekleştirildiğini belirtti.

İl ve ilçe müftülükleri tarafından görevlendirilen cezaevi vaizlerinin, din ve ahlak eğitimi dersleri, Kur'anı Kerim kursu hizmetleri, haftalık ve aylık konferanslar verdiğini, kutsal gün ve geceleri anma ve Mevlidi Nebevi programları düzenlendiğini anlatan Kuş, programların 585 vaiz tarafından gerçekleştirildiğini, protokolle bu sayının 1500'e kadar çıkarılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Kuş, 2019 Ocak ayı itibarıyla ceza infaz kurumlarında 36 bin 920'si hükümlü ve 17 bin 659'u tutuklu olmak üzere 54 bin 579 öğrenci bulunduğunu, 20182019 eğitimöğretim yılında 9 bin 186 hükümlü ve tutuklunun okumayazma kurslarına devam ettiğini, 62 bin 866'sı hükümlü, 16 bin 354'ü tutuklu olmak üzere 79 bin 220 kişinin ise iş ve meslek kurslarına katıldığını bildirdi.


 
20182019 eğitimöğretim yılında hafızlık eğitimine devam eden 105 hükümlü ve tutuklu olduğunu ifade eden Kuş, şunları kaydetti:

Protokolle, ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlüler ile denetimli serbestlik müdürlüklerindeki yükümlülerin dini eğitim ve ahlaki gelişimlerine katkı vermeye yönelik olarak, din eğitiminin alan uzmanları tarafından rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilerek, rehabilitasyon sürecine katkıda bulunmak, milli, manevi ve sosyal gelişimlerine katkı sağlanarak, yeniden suç işlemelerini önlemek ve din eğitimi çalışmalarının geliştirilmesi hususlarında ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır."

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı da insanların yaşamın her döneminde manevi anlamda desteklenmeye ihtiyacı bulunduğunu, bu desteğin hükümlü ve tutuklular söz konusu olunca daha da önem kazandığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 70 yıldır cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklara hizmet götürüldüğünü aktaran Martı, 280 kadrolu cezaevi vaizi bulunduğu bilgisini paylaştı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Faik Öztrak Erdoğan'ı zora sokacak Sedat Peker açıklaması! "Kirli çamaşırlar ortalığa döküldü!" Barış Yarkadaş'tan Kazakistan'la ilgili canlı yayında bomba iddia! Nursultan Nazarbayev öldü Sedat Peker'den bomba Veyis Ateş paylaşımı Rize Çayı Diye Bakın Ne Satmışlar?