Ana Sayfa
22 Kasım 2021 ( 759 izlenme )
Reklamlar

Dolar 12’yi görünce ABD’nin ünlü gazetesi bulmacasında Türk Lirası’yla dalga geçti

Amerika’nın ünlü ekonomi gazetesi The Wall Street Journal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını da kullandığı ünlü haftalık eğlencelik bulmacasında Türk Lirası’yla dalga geçti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nda (PPK) politika faizini 100 baz puan daha indirmesinin ardından faiz, yüzde 16'dan yüzde 15'e düşürdü. Karar sonrası Dolar/TL kuru 11,29'u aşarak yeniden rekor kırmıştı.

TL, TCMB’nin ilk faiz indirimi sinyalini verdiği Eylül ayı başından bugüne yüzde 26.2 değer kaybederken TL’yi rand yüzde 8, real yüzde 7 değer kaybı ile takip etti.

TL’nin değer kaybı uluslararası medyada haber ve köşe yazılarında yankı bulmaya devam ederken Wall Street Journal’da Daniel Akst tarafından hazırlanan haber bulmacası “News Quiz”de bu hafta ilk soru Türkiye ekonomisine ayırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir fotoğrafı ile birlikte okurlara şu soru yöneltildi:

“Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faizi düşürme talebi ülke parasının değerini kaybetmesine yol açtı. 1 dolar şimdi yaklaşık kaç lira ediyor?” Bulmaca sorusunun cevap şıkları ise şöyle: A. 11; B. 110; C. 1.100; D. 11.000”


WSJ: TL 8 AYDA DOLAR KARŞISINDA 3’TE 1 DEĞER KAYBETTİ

The Wall Street Journal gazetesinin bir başka sayfasında ise TL’nin yaşadığı değer kaybının anlatıldığı bir analiz yayımlandı. Ekonomistlerin görüşünün aktarıldığı analizde “Türkiye’deki kur krizi gıda, ilaç ve diğer temel ihtiyaçların fiyatını artırdı ve liranın düşüşü durdurulamazsa bankalar ve büyük şirketler için tehdit oluşturuyor” ifadeleri yer aldı.

TL’nin son sekiz ayda dolar karşısında değerinin üçte birden fazlasını kaybettiği belirtilen analizde “Sıradan insanlar maaşlarının üzerinde baskı kuran enflasyon ve birikimlerini harcamak nedeniyle yaşam koşullarında düşüş yaşıyor” denildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Trafik ceza ve motorlu taşıtlar vergi gecikme zammına da zam geldi Ekrem İmamoğlu'ndan endişelendiren açıklama Fatih Altaylı'dan iktidarı çok kızdıracak çıkış: Sedat Peker boşuna demiyor... Sedat Peker'in ifşası davanın gidişatını değiştirdi