Ana Sayfa
25 Ekim 2021 ( 1609 izlenme )
Reklamlar

'Dolar 15 TL'ye Çıkacak Hatta...'

Merkez Bankası'nın faiz kararı... Görevden almalar... Derken durdurulamayan dolar/TL kuru hakkında ekonomist Selçuk Geçer'den flaş bir analiz geldi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı... Görevden almalar... Derken durdurulamayan dolar/TL kuru hakkında ekonomist Selçuk Geçer'den flaş bir analiz geldi.
Uzun bir süredir dolar/TL kuru hakkında sessiz kalan ekonomist Selçuk Geçer uzun bir sürenin ardından sessizliğini bozdu Geçer, dolar/TL kuru hakkında "Sırasıyla 16 TL ve 18 TL" gibi rakamların bile risk dahilinde olduğunu ifade etti.

DOLAR 15 TL'YE KADAR ÇIKACAK

Teknik analiz yaparak dolarda ilk hedefin 9.80 TL ve 10.50 TL olduğunu söyleyen ekonomist Selçuk Geçer, doların bir gecede 15 TL'ye kadar çıkmasını beklediğini ifade etti. Türkiye’nin anormal durumlar yaşaması halinde sırasıyla 16 TL ve 18 TL gibi rakamların bile risk dahilinde olduğunu sözlerine ekleyen Dolar uzmanı Geçer, doların nerede duracağını da açıkladı.

Doların 15 TL’ye çıkmasını beklediğini söyleyen ekonomist Selçuk Geçer, buna karşın doların bu seviyede durmasını zor olduğunu sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE YÖNETİMİNDE AKILSIZLIK KAVRAMI HAKİM"

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili ekonomist Akif Hamzaçebi, dolar kurunun yükselmesindeki 3 nedeni açıkladı ve art arda gelen ve ülke ekonomisini kangren hale sokan zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hamzaçebi, dolar kurunun yükselmesindeki 3 nedeni açıklarken Türkiye yönetiminde  "akılsızlık, hırs, kibir ve öngörüsüzlük" kavramlarının hakim olduğunu belirterek şunları söyledi

"Merkez Bankası'nın, faiz indirimi kararından sonra doların yükseleceği çok açıktı ve yükseldi. FATF, ( Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu ) Türkiye'yi 'gri listeye' aldı. Türkiye'yi gri listeye alma nedeni Türkiye'nin terörün finansmanıyla ilgili yeterli mücadele etmediği ve FATF'nin 12'nolu tavsiye kararı olan, siyasi nüfus sahibi kişilerin para hareketlerini yeteri kadar denetlemediği. Bu da dolardaki yükselişi hızlandırdı. Aslında Türk Lirasının değer kaybetti. Dolar kurunun artmasındaki üçüncü sebep ise 10 büyükelçi meselesi. Büyükelçilerin, açıklamalarına tepki göstermek ayrı bir şey, 'istenmeyen adam' ilan etmek  gibi akıl dışı bir tutumu benimsemek ayrı bir şey.  Bu karar akılsızca bir karardır. O 10 ülkenin başkanları, başbakanları, cumhurbaşkanları bizim o ülkelerdeki büyükelçiliklerimizi 'istenmeyen adam' ilan ederse ne olacak. Bu durum da doların yükselmesine bir sebep olarak karşımıza çıkıyor

 Türkiye yönetiminde  akılsızlık, hırs, kibir, öngörüsüzlük kavramlarının hakim. Bu kavramların hakim olduğu bir yönetimin ekonomide başarılı olması, doları dizginlemesi düşünülemez. 124 milyar döviz rezervimiz var diyorlardı, verin 10 Milyar Dolar parayı piyasaya da doların bu ateşini dindirin. Nerde, yok. Öyle bir rezervde yok"

"BU TAM ANLAMIYLA İFLAS DEMEKTİR"

Son zamanlarda arda arda gelen zamlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hamzaçebi Erdoğan, 'marketlerdeki fiyatlarda bir zulüm' var dedi. Erdoğan'ın 20 yıl sonra ülkeyi getirdiği nokta böyle bir nokta. Marketlerde 'zulüm var' itirafı aslında şunu akıllara getiriyor. Erdoğan'ın  cümlesinin arkasındaki gerçek şu memurlara, emeklilere, enflasyon farkı veriyor. 

Enflasyon farkı veriyosa, marketlerdeki fiyatlara vatandaşın bütçesinin yetmesi lazım. Demek ki, gerçek enflasyon TÜİK'in ilan ettiği enflasyonun çok üstünde. Erdoğan'ın vatandaşa verdiği, enflasyon farkıda marketteki fiyatlara yetişemiyor.  Bu da işin başka bir boyutu. Şimdi marketlerde, fiyat kontrolü yapacaklar bu tam anlamıyla bir iflas demektir. Üretim, mal yoksa fiyat yükselir. Bütün mesele burada. Doların yükselmesi, bütün ürünlere zam demektir. Bu politikadan çıkış yok. Erdoğan Türkiye'yi yönetemiyor. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İsmailağa Cemaatinden duyulmamış fetva, korona aşısı haram mı helal mi Türkiye Komünist Partisi Millet İttifakı'na destek şartını açıkladı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bomba iddia! İktidarın korkunç planını açıkladı Azerbaycan’da Atatürk’ü ve Elçibey’i savunmak suç sayıldı