Ana Sayfa
27 Kasım 2021 ( 4275 izlenme )
Reklamlar

Dolar alacaklar dikkat. Erdoğan'dan flaş talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) “yüklü miktarda döviz alan kişi ve kurumların” tespit edilmesi talimatını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını sürekli yinelemesi sonrası dolar/TL yükselişini sürdürürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken bir talimat geldi.

DDK HER TÜRLÜ BELGEYİ İSTEYEBİLİR

DDK, kuruluş ve birimlerin her kademe ve rütbedeki görevlileriyle doğrudan yazışmaya, gerekli gördüğü elektronik ve fiziki ortamdaki gizli veya açık her türlü bilgi, belge, defter, kayıt, envanter, malzeme, mühimmat, taşınır ve taşınmazları işlem ve olayın her safhasında incelemeye, mahiyetleri uygun olanları gerektiğinde belirlediği yere istemeye veya getirtmeye, bilgi almak üzere her kademe, rütbe ve sınıftan ilgilileri çağırmaya, kurum ve kuruluşlardan temsilci istemeye yetkili. Kurum ayrıca, kuruluşlarca başlatılan denetlemeleri koordine edebilir veya gerektiğinde işe el koyarak yapılmış çalışmalarla ilgili bilgi ve belgeleri devralabiliyor.

YİĞİT BULUT İDDİALARI

Öte yandan söz konusu haber, akıllara Yiğit Bulut’a ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, Erdoğan’ın ekonomi danışmanı Yiğit Bulut’la ilgili açıklamalarda bulunmuş, Erdoğdu’nun konuşmasını paylaşan gazeteci Mustafa Hoş, paylaşımına “Saray’ın adamları dolarla birileri adına işlem yapıyor. Bu sözler kalsın hafızada” notunu düşmüştü.

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ KARARININ ARDINDAN DOLAR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugünkü Para Politikası Kurulu'nda (PPK) politika faizini 100 baz puan daha indirdi. Faiz, yüzde 16'dan yüzde 15'e düşürdü.

Kararın ardından bir hafta geçmeden Dolar/TL kuru 13.50'ye yükselerek tarihi rekorunu kırdı.

ERDOĞAN YİNE “FAİZ DEÜŞECEK” DEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Menemen ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Alsancak Stadı ve yapımı tamamlanan 96 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Merkez Bankası’nın faizi düşürmeye devam edeceğinin sinyalini verirken, “Faiz düşecek, ekonomi programından dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İBB Meclisi'nde kavga! CHP'nin Mersin mitinginde önemli detay! Şehit nedeniyle müzik yayını yapmadılar Meral Akşener Erdoğan'a ağzına geleni söyledi! "Küstah, utanmaz, vicdansız..." AKP'li Tevfik Göksu’ya kötü haber, İBB hepsini elinden aldı