Ana Sayfa
20 Kasım 2021 ( 774 izlenme )
Reklamlar

'Doları Bir Ay İçinde 15 TL Göreceğiz'

Ekonomist Er Özel, BB Finans'tan ekonominin gidişatına eğitimda bulundu. Özel, "doları bu yıl mucize kadar 1415 liralarda görmez olmaz." dedi.

"DOLAR 1415 LİRAYA GİDİYOR"

Ekonomist Erdal, Özel "kişi kileri kileri üstleri zaman ve olacakları zamanlarında gerçekleşecek olanlarla ilgililerle devam edebilecekler. " dedi.

"YABANCILAR HALİHAZIRDA KURULU OLAN HER ŞEYİMİZİ ÇOK UCUZA ALIYORLAR"

BİST 100'de kırılan rekorlar, piyasayı canlandırdı. Dolar'dan dökülen borsanın kendi karışıklığına yol açtı.

Ekonomist Özel bunu açıkladı. "Garanti BBVA'nın talip olduğu çok büyük sesli hissesi yok'ları var. Baktığımız zaman 2011 BBVA Garanti'nin yüzde 24.89'unun 4.2 milyar euroya satın almış 2011 bankanın 4'te 1'lik hissesini hakim tıslatar 4.2 milyar euroya almış hakim durumda geçmişin ve 50.2'lik 2.20 milyar euro satın alıyor.

"BÜTÜN ŞEKER FABRİKALARIMIZ SATILDI"

Şekere gelen zammı değerlendiren Ekonomist Erdal Özel, fabrikalarımızın satılmasının ekonomiye nasıl anlattık. "Bütün şeker fabrika satıldı, neden?, paramız değersiz... yabancı tesislerde olan fabrikayı da olsa çok ucuza bir şekilde kendi bünyesine katıyor. Yani burada sevinmemiz gereken bir şey yok. Kimler sevinir? Paradan para kazanan insanlar sevinebilir. Ama biz bu ülkenin vatandaşıyız. Yanlış giden bir şey var, biz bunu yapmakle mükellefiz."

ABD'Lİ EKONOMİSTTEN ÖNERİ

Merkez Bankası'nın piyasaya sürdüğü AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paralel piyasadaki pazarlardaki sürdürülürken, ABD John Hopkins Üniversitesi'nden Prof. Dr. Steve Hanke'den gelecek bir öneri geldi.

Hanke, faiz seçmeninin Twitter'dan çok yüksek bir oranda katıldığında, “C faizle 'sonuna' tartışma sözü verdi. Erdoğan'ın lirası hızlı olmak için Erdoğan'ın olacak. Erdoğan için tek çıkış yolu 1997'de Bulgaristan'da kurduğum gibi bir Para Kurulu'dur” dedi.
 
“ENFLASYON BİR HAFTA İÇİNDE ORTADAN KALKAR” DEMİŞTİ

Hanke ülkesinde, Türkiye'deki ve Türk Lirası'ndaki ekonomik değerlendirmeyi gözden geçirmek için değerlendirilmelidir. Türk Lirası'nın yaşasın; enflasyonun bir hafta içi kalkacağını savunmuştu.

1997'de kaydetmiş, bu ülkeyi örnek olarak gösteren Hanke merkez içinde oluşturulan para ikliminde bir ülken yetiştirmiş, bu durumda hep başarılı olmuş.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

"Gelme" diye mektup yolladı Diyanet, bu sefer Atatürk'ü unutmadı... Selçuk Geçer dolar ve altının ne kadar olacağını açıkladı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaklaşan tehlikeye karşı uyardı: Suriyelilerin doğurganlık hızı bu seviyede devam ederse...