Ana Sayfa
05 Nisan 2020 ( 3294 izlenme )
Reklamlar

DSÖ: Türkiye’de koronadan hayatını kaybedenler dünyadan 9 kat fazla

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Türkiye’de 60 yaş altı hayatını kaybedenlerin Avrupa’dan 4, dünyadan 9 kat fazla olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 3 Nisan’da Korona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Türkiye’deki korona virüsü vakalarıyla ilgili detaylı bir açıklama yapmıştı. Bakan Koca 3 Nisan tarihine kadar hayatını kaybeden 425 kişinin yüzde 78,7'sini 60 yaş üstünde olduğunu açıklamıştı. Türkiye’de korona virüsü kaynaklı 60 yaş altı hayatını kaybetme oranı yüzde 21.3 olarak ilk kez açıklanırken oranın yüksekliği dikkat çekti.

AVRUPA’DAN 4 KAT FAZLA

Dünya Sağlık Örgütü’nün Avrupa ofisinden 2 Nisan’da yapılan açıklamada, "Kıtada ölenlerin yüzde 95’inin 60 yaş üzerinde olduğunu duyurmuştu. DSÖ Avrupa istatistiklerine göre Türkiye’de 60 yaş altı hayatını kaybedenler ortalamanın 4 katından fazla seyrediyor.

DÜNYA'DAN 9 KAT FAZLA
 
Bunların yanı sıra tüm dünyada ise 60 yaş altı ölümler Türkiye ile kıyasladığında tablo daha da endişe verici hale geliyor. Dünya genelinde 60 yaş altı hayatını kaybetme oranı 2.3 olarak hesaplanırken bu oran Türkiye’nin 9’da 1’ine denk geliyor" denildi.

ARDI ARDINA UYARILAR

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, geçtiğimiz günlerde korona virüsü hakkında gençlere uyarılarda bulunmuştu. Ghebreyesus, “Bugün gençlere bir mesajım var. Siz yenilmez değilsiniz. Virüs haftalarca hastanede yatmanıza neden olabilir, hatta hayatınızı kaybetmenize yol açabilir” ifadelerini kullanmıştı.

“ZATÜRRE’YE ÇEVİREBİLİR”

Gençlere uyarılarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü'nün, Yeni Görülen Hastalıklar Bölüm Başkanı Maria Van Kerkhove de “Bazı ülkelerde 30'larındaki, 40'larındaki ve 50'lerindeki insanların daha çok oranlarda yoğun bakımda olduğunu ve hayatını kaybettiğini görüyoruz. Eğer hastaneye gitmeye gerektirecek kadar hasta olmasanız da, zatürre gibi hastalıklara çevirebilir” sözleriyle gençleri uyardı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İzmir'de Erdoğan'ın mitingine cemaat toplaması talebini reddeden imama soruşturma açıldı AKOM uyardı. Karın İstanbul'a bindireceği saat belli Güneş açtı diye sevinmeyin kar ve soğuk geri geliyor. Tarih açıklandı Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a silahlı saldırı