Ana Sayfa
22 Temmuz 2021 ( 509 izlenme )
Reklamlar

Dünya İslami Uyanış Kurultayı’nda Türkiye’yi Doğu Perinçek temsil etti

İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilen Dünya İslami Uyanış Kurultayı'nda Türkiye'den konuşmacı olarak Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yer aldı.

İran’ın başkenti Tahran’da Dünya İslami Uyanış Kurultayı, Afganistan konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Çin ve Rusya’nın da katıldığı toplantıya Türkiye’den Doğu Perinçek'in katılması sosyal medyada gündem oldu.

Zirve’nin açılış konuşmasını İran İslam Devrimi Rehberi Dış ilişkiler baş danışmanı ve Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti yaptı. 

'AFGANİSTAN HALKININ MÜCADELESİNİ SELAMLIYORUZ'

Çevrimiçi kurultayda katılımcılara seslenen Vatan Partisi Genel Başkanı olan Doğu Perinçek, “Afganistan dünyanın kalpgahında bulunuyor. Ve biz yürekten duygularla Afganistan halkının mücadelesini izliyoruz ve selamlıyoruz" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek “Amerikan emperyalizmine karşı Afganistan halkı bütün dünyaya kahramanlık mesajları verdi ve büyük zafer kazandı. Afganistan halkının, kardeş Afganistan milletinin bu zaferini selamlıyoruz ve yeni zaferler diliyoruz. Kuşkusuz bu Afganistan milletinin birleşmesiyle oldu ve önümüzde de Afganistan’ın bütün taraflarının Afganistan milletini temsil eden bütün örgütlerin birlikte hareket etmesi biz Türkiye halkının, Türk milletinin, Vatan Partisi’nin dileğidir” diye konuştu.

'TÜRK ORDUSU AMERİKA EMPERYALİZMİ İLE SAVAŞMAKTADIR'
Türk Milleti’nin Amerikan emperyalizmi ile savaştığını söyleyen Perinçek, şöyle konuştu: “Biz Vatan Partisi olarak Türkiye’de NATO’ya karşıyız. NATO üslerinin tamamen Türkiye’den temizlenmesi için 60 yıldır mücadele etmekteyiz. Ve Türkiye bugün bu yolda çok önemli adımlar atmaktadır. Türk milleti Amerikan emperyalizmine karşı dünya halkları içinde en ön sıradadır. Türk milleti Amerikan emperyalizmi ile savaşmaktadır. Türk ordusu Amerika emperyalizmi ile savaşmaktadır ve 2015 yılından bu yana Türk silahlı kuvvetleri Amerikan emperyalizminin üzerimize sürdüğü PKK bölücü örgütüne karşı Fetullah terör örgütüne karşı büyük başarılar kazanmıştır. Aynı zamanda Türk ordusu ABD’nin Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’nin kuzeyinde İsrail ile birlikte kurduğu Amerikaİsrail koridorunu yarıp geçmiştir. Dolayısıyla biz de Türk milleti olarak, Türk ordusu olarak ve Türk devleti olarak hem bölge halklarının hem de Afganistan halkının mücadelesine Türkiye’den kardeş dayanışmasını ve desteğini gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz."

"SAĞLAM BİR POLİTİK MİZAH VAR"

Doğu Perinçek'in kurultaya katılmasını sosyal medya hesabından değerlendiren gazeteci yazar Kenan Başaran "Bence Türkiye'de çok sağlam bir politik mizah var." ifadelerini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dolar sahiplerinin dizlerinin bağı çözülecek: Merkez Bankası bugün o uygulamayı yasakladı! Nihat Hatipoğlu'na soruldu: İnsanoğlu başka bir gezegene yerleştiğinde Hacca gitmek nasıl mümkün olacak? Cübbeli Ahmet, Ebubekir Sifil ve Ebubekir Sofuoğlu'na sahip çıktı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ürperten açıklama