Ana Sayfa
02 Nisan 2020 ( 743 izlenme )
Reklamlar

Dünyanın En Fakir Ülkesi Bile Bunu Yaptı!

Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle "evde kalın" çağrısı yapılan halkın elektrik ve su faturaları 2 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak.

Su Kaynakları ve Elektrik Bakan Yardımcısı Papy Pungu, yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Felix Tshisekedi'nin talimatıyla düzenlenecek uygulamanın, Kovid19 salgınıyla mücadelede alınan yeni tedbirler kapsamında, halkın masraflarının azaltılmasını amaçladığını söyledi.

Ulusal Elektrik Şirketi ve Su Dağım Şirketi kararı doğrularken, vatandaşlara ücretsiz su ve elektrik sağlanması için gerekli çalışmanın başlatıldığı kaydedildi.

Ebola salgınını yeni atlatan ülkede şimdiye kadar 109 Kovid19 vakası görüldü, virüs nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan KDC'de Ağustos 2018'de başlayan Ebola salgınında 2 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

Çok verimli topraklara, dünyadaki en büyük yağmur ormanlarına, büyük maden ve mineral rezervlerine ve hidroelektrik üretim potansiyeline sahip olmasına rağmen, 82 milyon nüfuslu Demokratik Kongo dünyadaki en fakir ülkelerden biri olarak kabul ediliyor.

Buna karşın Türkiye'de ise vatandaşlara evde kalın uyarısına rağmen herhangi bir mali destek sözkonusu değil. Milyonlarca çalışan her sabah geçimini sağlamak için yollara düşüyor, hem kendisi hem çevresi için salgın riskini en üst noktaya taşıyor. 

Korkusuz Yazarı Can Ataklı da, AKP iktidarının Türkiye'deki her aileye 2 ay 3 bin liralık destek vermeye, 3 ay süresince de faturalarını hazineden karşılamaya gücünün yeteceğini belirterek, " Tüm bunların ülkeye maliyeti 118 milyar lira. Bu çok büyük bir rakam değil böyle bir dönemde" dedi.

yuzdeyuzhaber

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan son padişah, süper güç olduk! Naci Ağbal sonrası büyük vurgun! 7,20'den 1,1 milyar dolar alıp 8 liradan satanlar kim? AKP’ye katılan HDP’li: Cumhurbaşkanımızı rüyamda gördüm beni davet ediyordu İmamoğlu gizlenen gerçekleri ifşa etti! Fahrettin Koca'yı kızdıracak açıklama!