Ana Sayfa
16 Ocak 2020 ( 210 izlenme )
Reklamlar

Ekmeğe zam yolda

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmek fiyatına yüzde 20 zam talep ettiklerini açıkladı.
İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmeğe zam talebiyle İstanbul Ticaret Odası'nda İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Odası ve Gıda Tarım İl Müdürlüğü'nden yetkililerle bir araya geldi.  Görüşmenin ardından açıklama yapan Çetin, "Bizim talep ettiğimiz zam miktarı yaklaşık yüzde 20" dedi.

"DÖNÜŞ YAPACAKLAR"

Zam talebine yetkililerin gerekçeleri incelemesinin ardından dönüş yapacaklarını ifade eden Çetin, "2020 için ekmek fiyatı talep ettik. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Girdilerimize gelen maliyetlerin tamamını dosyaladık, hesapladık, yetkililere teslim ettik. Süreç devam ediyor, şu an alınmış herhangi bir zam yok. Yetkililer vermiş olduğumuz dosyaların gerekçelerini inceleyip bize dönüş yapacaklar" şeklinde konuştu.

Ekmek zammına talebi değerlendiren fırıncı Coşkun Çataloğlu ise maliyetlerinin arttığını belirterek, "Özellikle un fiyatları her iki ayda bir artmakta. SGK maliyetleri arttı, işçi ücretleri arttı. Susam fiyatları arttı, mayaya yüzde 50 zam geldi. Maliyet hesaplaması yaptıklarında inanın fırıncının doğru düzgün bir kazancı yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeniçağ

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Rasim Ozan Kütahyalı önce tehdit etti sonra canlı yayında Ekrem İmamoğlu’na küfür etti Denize işeyen mülteciye şok uygulama. Ne olduğunu anlamadan kendini denizde buldu Özgür Demirtaş ''Bu satırları üzülerek yazıyorum'' diyerek açıkladı. Kötü haberi tarih vererek duyurdu Marmara Üniversitesi’nden ‘Erdoğan’ın diploması’ açıklaması