Ekrem İmamoğlu Erdoğan'ın o sözlerini hatırlattı! "Bu bela ülkenin sabrını zorluyor!"

276 izlenme 28 Aralık 2020
Reklamlar
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kiptaş İzmit Çınar Evler Sosyal Konut Projesi”nin temel atma töreninde konuştu. İzmit Belediyesi ile yaptıkları dayanışmanın benzerini başka belediyelerle de gerçekleştirmeye açık olduklarının altını çizen İmamoğlu, bu kapsamda bir arkadaşını tüm Türkiye’deki belediyeleri dolaşmakla görevlendirdiği bilgisini paylaştı. Bu anlamda hiçbir parti ayrımı yapmadıklarına dikkat çeken İmamoğlu, “Bir parti, hiç randevu vermedi. İsmini vermeyeceğim. Tahmin etmekte zorlanacaksınız elbette! 

Diğer bir parti de randevu veriyordu; tam yarıdan sonra uyandı, o da vermemeye başladı” dedi. “Dayanışma içinde olan, olmayı isteyen başka bir belediyemiz varsa, kapımız açık ardına kadar”  diyen İmamoğlu, “Buyursun, gelsin. Bunu niye söylüyorum; bu memleket bizim. Partizanlık belası, bu ülkenin gerçekten sabrını zorlar durumda. O manada partizanlığı yok etmek, birilerinin talimatı üzerinden değil, seçilmiş ve görev edinmiş insanların vatandaşa hizmet ve vatandaşa iyilik yapmak adına, mücadelesinin önünde hangi akıl duruyorsa, onunla mücadele etmemiz lazım” ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu konuşmasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte yaptığı bir açıklamayı hatırlatarak şöyle konuştu:

“TOKİ ve diğer kurumlarıyla, 1 milyon konut ürettik diye, Sayın Cumhurbaşkanı’mız açıklama yaptı. Daha doğrusu, Cumhurbaşkanlığı’nın bu konuda deklarasyonu var. Son 18 yılda ciddi bir üründür, ciddi bir başarıdır; alkışlıyoruz. Yine kendileri dedi ki, ‘Ama 6,5 milyon konutu daha dönüştürmek zorunluluğumuz var.’ Çarpın, bölün 18 sene ile bizim 110 seneye ihtiyacımız var, ki Türkiye'nin dönüşüm olsun. Bu mümkün değil. Yani bunun tek elden, TOKİ ile KİPTAŞ’la olması mümkün değil. 

Bunun, bir sisteme kavuşması zorunluluğu var. O manada burada ıskalanmış bir şey var. Ciddi anlamda sektörün bu yöne doğru evrilmesini, oranın finansman modelini oluşturmayı sağlamak... Bu noktada Çevre ve Şehircilik Bakanı’mızla, yaklaşık 7-8 münasebetle, sonucu anlamında sağlıklı bir seviyeye gelen ilişki yönetiyoruz. Günün sonunda önerdiğimiz şey şu: Bunun seferberlik olduğunu kabul etmek, siyaset üstü bir konu olmasını sağlamak, asla bir siyasi mesele haline bu işi dönüştürmemek. Yani Fatma Başkan’ımız, burada bir dönüşümle ilgili karar alacağı zaman, siyasi bir dayatma ya da siyasi bir engel olma modeliyle, bir Büyükşehir Belediyesi'nin meclisinde, kapısında beklemeyecek. Tam tersi de olabilir; A Partisi, B Partisi fark etmiyor. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Seyyar satıcı kadın ; Hırsız ve Or*****uk mu? Yapayım AKP'den emeklilere kötü haber Gemiye saldırı görüntüleri ortaya çıktı! Yiğit Bulut Kayboldu! Saray Bile Onu Arıyor...