‘Dolu otobüs’ fotoğrafları kurmaca çıktı... İBB’den dikkat çeken açıklama!

4252 izlenme 30 Mart 2020
Reklamlar
İBB'de dolu otobüs iddialarıyla gündeme gelen fotoğrafa ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama geldi. Kumpasın nasıl gerçekleştiğini ise o hatta çalışan şoför anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sosyal mesafe ve yüzde 50 kuralına aykırı yolcu taşıyan 62 Gültepe-Kabataş hattındaki otobüsün şoförünün sertifikasını iptal ettiğini duyurmuştu.

Pazar sabahı 06.00 sularında yaşanan yoğunluğun daha önce görülmemiş bir hareketlilik olduğunu savunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Hem 15 Mart 2020 Pazar günü hem de 22 Mart 2020 Pazar günü (geçen hafta) verileri ile bugünü karşılaştırdık. İncelememiz sonucunda ulaştığımız veri son derece ilginçti” dedi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAKTIR"

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Yaptığımız incelemelerde bu paylaşımların belirli bir siyasal görüşe yakınlığı ile tanınan hesaplardan başlatıldığı tespit edilmiştir” dedi. Ongun, sosyal medyada 'Onder' isimli bir kişinin sosyal medyanın tarandığını ve o ismin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sürekleri hakaret ettiğinin tespit edildiğini belirterek, "Özellikle daha önce siyasi görevlerde üstlenmiş bir kişi, bugünkü paylaşımında ‘Bak fotoğrafı çeken vatandaş gizli saklı da değil. Kendisi paylaşıyor. Bizim farkımız tüm bilgileri verdik, gidin bakın' diyerek fotoğrafı ‘Onder' isimli kullanıcının yaydığını açıkça doğrulamıştır. Söz konusu ‘Onder' isimli şahsın sosyal medya hesabı tarandığında, bu kişinin Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, genel başkan yardımcılarına ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sayısız hakaretleri tespit edilmiştir. Bu hakaretler için ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır" dedi.
 
"İZLERKEN KNIM DONDU"

Katıldığı canlı yayından skandala ilişkin açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Süreci araştırdık. Metrobüs hattında 52 durak var, Beylikdüzü’nden Söğütlüçeşme’ye kadar… Bahsedilen hatla aynı saatte 65 kişi kullanmış metrobüsü! Görüntüleri izlerken kanım dondu. Maça gitmiyorlar, sabah namazına gitmiyorlar, pazar günü iş güç de yok. Bu otobüse (146 Boğazköy-Bakırköy) aynı saatte geçen hafta bir kişi ve bu hafta 71 kişi binmiş. Eğer siyaset buysa lanet olsun siyasete! Dünya değişti ama kafalar değişmedi."

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Üniversite mi aile şirketi mi Erdoğan'dan Atatürk’e sansür Sinan Oğan'ın kararı:İKİNCİ TURDA BUNLAR OLACAK!..İŞTE SEÇİMİN GALİPLERİ-MAĞLUPLARI-SÜRPRİZLERİ ! Erdoğan Atatürk'e ait olan sözü kendi sözü gibi kullandı. İşte Atatürk'ün o sözü