Ana Sayfa
24 Mart 2022 ( 473 izlenme )
Reklamlar

Elektriğe yeni zamlar yolda...

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, eletriğe zamma mandıra satışından bir yazı kaleme aldı. Kahveci, ''Bu fatura kapımıza geleceğiz. Bilesiniz" dedi.

İbrahim Kahveci, üretim birimi 'Bekleyen endişe: Gıda ve elektrik' piyasada bir yazı kaleme aldı.

Köşesinde elektriğe gelecek yeni zamma değinen Kahveci, ''Elektrik fiyatı sadece ve sadece 0,25 liraydı. Ya da şöyle izah edeyim: Elektriiğe aslında son bir yüzde 550 zam geldi. Geçen yıl Mart ayı toptan satış araçları 0,25 lira olan elektrik tüketicia vergi, fon, alışverişka vs maliyetler ve karlar eklenerek 0,71 liradan ücretliydi. Ya şimdi? Toptan fiyat 1,65 lira ama ortalama fiyatının fiyatı 1,56 lira. Bu ne demek biliyor musunuz? Elektriğe yönelik olarak 100 üzerinde bir zam yapılması gerekiyor. Şimdilik fatura bütçeden karşılanıyor ama sürdürülemiyor. Bu fatura kapımıza gelecek... Bilesiniz'' kullanıma yönelik.

4 yıl boyunca enflasyonun yüzde 140, 4'ü yüzde 182 inanıldığına inanılan Kahveci şöyle devam ediyor:

"Gıda endüstrisine çok ciddi yaklaşması gerekiyor. Tarlayı ekmekbiçmek büyük maliyet. Ama asıl sorunlardan biri tarlada 1 lira markette 10 liraya maliyet zinciri.

Bugün pazarcı tezgahlarındaki tutunan, hallerdeki vergi ve harçlara kadar bir sorun yumağı içindeyiz. Taşımalı sistemle boşaltılan köylerden tutun, herkes üniversiteli yapılmasına kadar giden tarladan kopuş hikayelerine... Makarayı artık silbaştan yeniden sarmamız gerekiyor"

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mustafa Sarıgül: Bir siyasi partiden istifa olduğu zaman milletvekilliğinden de istifa edilmeli Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan AKP'nin ekonomi politikasına ilişkin sert değerlendirme: Sahtekarlık Alper Sunaçoğlu: “Füzelerin yönü Türkiye'ye dönük" Süleyman Soylu’ya bir ambargo daha. Erdoğan Soylu yerine kimi tercih etti