Ana Sayfa
24 Eylül 2023 ( 792 izlenme )
Reklamlar

Elektrik ve doğal gaza dev zam! Zamlı faturalar için oran ve tarih verdi

Havanın her santigrat soğuması vatandaşları "Bu kış elektrik ve doğal gaz faturaları ile ne yapacağız" sorusuna itiyor. Her gün bir zam haberi ile uyandığımız şu günlerde elektrik ve doğal gaza çift haneli zamlar tarih belli oldu.

Benzin ve motorin fiyatlarına ardı ardına gelen zamların ardından cebi yanan vatandaş bu kış nasıl ısınacağız derdine düştü. Gözler elektrik ve doğalgaz faturalarına gelecek yüksek zamlara çevrildi.

Halk Tv yazarlarından Olcay Aydilek, elektrik ve doğalgaza gelecek dev zamları köşesine taşıyarak tarih ve oran verdi.

Vatandaşın alım gücü günden güne düşerken zamlar ise hız kesmiyor.

Olcay Aydilek bugünkü köşesinde elektrik ve doğalgaza çift haneli bir zam yapılacağını duyurdu. Üstelik elektrik zammı ve doğalgaz zammı için tarih de verdi.

ZAMLAR GELECEK HAFTA AÇIKLANACAK
Olcay Aydilek, 1 Ekim’den geçerli yeni elektrik ve doğalgaz tarifesinde olası zam konusunda gelecek hafta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik, BOTAŞ'ın da doğalgaz tarifeleri konusunda karar alacağına dikkat çekti.

Aydilek, söz konusu yazısında, yine zamların da gelecek hafta EPDK ve BOTAŞ tarafından kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZA NE KADAR ZAM GELECEK?

"Sektöre göre, gerek elektrik gerekse de doğalgazda belli bir miktar zamma gereksinim var. Elektrik şirketleri, enerji yönetimine, yüzde 2030 aralığında zammın gerekli olduğu mesajını iletiyor" diyen Aydilek, doğalgaz için de çift haneli hatrı sayılır bir zam yapacağını belirtti.

BORCUNU ÖDEMEYEN 3 ŞİRKETE EL KONULABİLİR

Aydilek, "EPDK, 21 Eylül Perşembe günü olağan toplantısını yaptı. Kurum, BOTAŞ’a doğalgaz borcu biriken üç şehiriçi dağıtım şirketinin durumunu ele aldı. Toplantıdan, doğalgaz sektöründe dengeleri değiştirecek, taşları yerinden oynatacak bir karar çıktı" dediği yazısında ÇORDAŞ, İNGAZ ve ARMADAŞ'ın, BOTAŞ'a olan borçlarına dikkat çekti.

Aydilek, ödeme yapılmaması halinde ise üç şirketin yönetimine el konulmasının gündeme gelebileceğini yazdı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP’li başkan AKP’li başkanın işe aldıklarını işten çıkardı Atlas Global iflas kararının ardından geriye milyonlarca dolar borç bıraktı MHP’den erken seçim tepkisi: Bu pazar bir seçim olsa… AKP YÜZDE 30'UN ALTINDA,ERDOĞAN PANİKTE!