Ana Sayfa
06 Kasım 2019 ( 977 izlenme )
Reklamlar

Emeklilerin beklediği "intibak" yasası teklifi AKP tarafından reddedildi

Emekli olan yurttaşlar arasındaki maaş farklarının eşitlenmesi için Meclis Genel Kurulu'na gelen kanun teklifi, AKP oylarıyla reddedildi.


CHP'li Ömer Fethi Gürer’in, 2000 yılı öncesinde ve sonrasında emekli olanlar arasındaki maaş farkının çözülmesi için hazıladığı “intibak” kanun teklifi Meclis gündeminde görüşüldü. Oylanan teklif AKP’nin oylarıyla reddedildi.

Emeklilere ödenen 3 ayrı ücret bulunduğunu ifade eden Gürer, “2000 yılından öncekiler, 20002008 arası, 2008'den sonraki emekli ücretleri. 2008 yılında yapılan aylık bağlama oranındaki düzenlemeyle emekli maaşları da aşağı doğru gitti" dedi.

'AÇLIK SINIRININ ALTINDA MAAŞ'

Gürer, “Bildiğiniz gibi, aylık bağlama oranlarının dışında şu anda emekliler açlık sınırının altında maaş almaktadır. Hatta ve hatta asgari ücretin de altında maaş alan çok sayıda emekli vardır. 1.000 lirayla ilgili getirilen düzenleme dahi ne yazık ki uygulanmadığı için mağduriyetler artmıştır. Bu bağlamda, emekliler en az asgari ücret düzeyinde emekli maaşı almalıdır" ifadesini kullandı.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Devlet Bahçeli’nin 313 generale mektup yazdığı ortaya çıktı Bahçeli'den HDP binasına yapılan saldırıda öldürülen Deniz Poyraz için ağır sözler AKP'liler İmamoğlu yüzünden birbirine girdi Ali Babacan'la bir araya gelen Temel Karamolaoğlu'ndan ittifak çıkışı