Ana Sayfa
21 Temmuz 2023 ( 302 izlenme )
Reklamlar

Emniyet'teki büyük tasfiyede düğmeye basıldı: 54 üst düzey isim görevden alınacak

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde beklenen atamalar ve görevden almalar için düğmeye basıldı. İlk etapta 54 ismin görevine son verilecek. Listedeki isimlerden Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları’nın görevden alınmasının ardından diğer daire başkanlarının da görevden alınması bekleniyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın göreve geldikten sonra Eski Bakan Süleyman Soylu’ya yakın isimleri görevden uzaklaştıracağı gündeme gelmişti. Nitekim Emniyet Personel Daire Başkanı Ogün Vural, Yerlikaya’nın onayı ile görevden alınmıştı. Vural’ın görevden alınmasının kritik bir sebebi vardı; tüm atamalara ait işlemleri yürüten personel biriminin başındaki isimdi. Bu nedenle yeni atamalar ve görevden almaların önünün hızla açılması için gönderilen isimlerden ilki oldu. Ardından da diğer daire başkanları görevden uzaklaştırılacak isimler arasına girdi.


“DAİRE BAŞKANLARI VE EMNİYET MÜDÜRLERİ DE LİSTEDE”

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde beklenen görevden almalara yönelik isimler netleşti. Üst düzey yöneticilerden 165’inin görevine son verileceği ifade edilirken ilk etapta Seydioğulları dahil 54 ismin görevden uzaklaştırılacağı belirtildi. Görevden alınacak isimlerin birinci sınıf emniyet müdürleri ile birinci ve ikinci meslek derecesi düzeyinde olması bekleniyor. Dolayısıyla emniyet müdürlerinin yanı sıra müdür yardımcıları ve daire başkanlarının da bu isimler arasında olacak.

Emniyet kaynaklarına göre görevden uzaklaştırılacak isimler arasında Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, İstihbarat Başkanı Akın Sabit Zaimoğlu, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Faruk Aydın ve Kriminal Daire Başkanı Bülent Gürcan da var.

Bu isimlerin arasında Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları da vardı. T24’ten Asuman Aranca’nın haberinde aktarmış olduğu üzere Seydioğulları görevden alındı. 

İSİMLER SEÇİMDEN ÖNCE BELİRLENMEYE BAŞLADI

KRT, Eski Bakan Soylu döneminde emniyetteki yapılanmaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Kasım 2022’den beri raporlar hazırlandığını ve bu raporların o tarihten itibaren dönemin İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya sunulduğunu ortaya çıkarmıştı.

Dolayısıyla görevden uzaklaştırılması için belirlenen bu isimler Ali Yerlikaya göreve geldikten sonra değil gelmeden önce de masada olan isimlerdi. Emniyet kaynakları görevden uzaklaştırılacak isimlerin raporlar tamamlandıkça görevden alınacağına işaret etti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP Grup Başkanvekili'nden CHP'lilere ve AKP'ye oy vermeyenlere ağır hakaret Megastar Tarkan isyan etti: "Yetti artık, bu böyle gitmez" Orhan Boran Kuvai Milliye’nin efsane isminin oğlu çıktı Filistinliler gizlice Türkiye'ye getiriliyor. AFAD'ın tahliye uçağı ile geldiler