Ana Sayfa
03 Kasım 2021 ( 378 izlenme )
Reklamlar

Enflasyon açıklaması korkuttu ‘Bu daha Türkiye için iyi günler’

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TÜİK’in açıkladığı ekim ayı enflasyon verilerine ilişkin, "Onlar faiz indirimlerine devam etsinler. Bu daha Türkiye için iyi günlerdir. Kısa sürede yüzde 20’lerin üzerine çıkacak bir enflasyon olursa kimse de şaşırmasın" dedi.

ANKA'nın haberine göre; Mehmet Akif Hamzaçebi, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TÜİK'in açıkladığı ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirdi. Akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) 12 aylık enflasyonu yüzde 49,87 olarak açıklamasına dikkat çeken Hamzaçebi, "Olağanüstü yüksek bir oran. Merkez Bankası'nın yapmış olduğu faiz indiriminin ilk sonuçlarını burada görüyoruz" diye konuştu.

"MERKEZ BANKASI'NIN POLİTİKA FAİZİ ÇEKİRDEK ENFLASYONUNUN DA ALTINDA KALMIŞTIR"

Hamzaçebi, enflasyon rakamlarına ilişkin şunları söyledi:

"TÜİK, bugün enflasyon oranını açıkladı. TÜİK’in 12 aylık enflasyon oranı 19,87. Bu baskılanmış bir orandır. Bağımsız enflasyon araştırma grubu ENAG, 12 aylık enflasyon oranını yüzde 49,87 olarak açıkladı. TÜİK'in açıkladığı baskılanmış enflasyon oranı yüzde 19,87, bağımsız araştırmacıların, akademisyenlerin hesap ettiği enflasyon oranı yüzde 49,87.

Olağanüstü yüksek bir oran. Merkez Bankası'nın yapmış olduğu faiz indiriminin ilk sonuçlarını burada görüyoruz. Esasen geçmişten gelen birikim var. Üzerine faiz indirimini getirdiğiniz zaman böyle bir sonuç çıkıyor.

Merkez Bankası'nın ‘Çekirdek enflasyon oranına bakacağım’ dediği enflasyon oranı da yüzde 16,82. Merkez Bankası'nın politika faizi, çekirdek enflasyonunun da altında kalmıştır. ‘Faiz enflasyonun nedenidir’ gibi bilim dışı bir iddiayı ortaya koyanlar, hiçbir zaman kabulü mümkün olmayan bu anlayışa sahip olanlar bundan ders alacaklar mıdır bilmiyorum, almayacaklardır. Onlar faiz indirimlerine devam etsinler. Bu daha Türkiye için iyi günlerdir. Kısa sürede yüzde 20’lerin üzerine çıkacak bir enflasyon olursa kimse de şaşırmasın."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Doktorun vefat belgesinde yazanlar şoke etti Özgür Demirtaş işine geldiği yeri çevirip deprem paylaşımı yapan Hilal Kaplan’a Allah senin de belanı versin Dilipak'tan Kılıçdaroğlu'na destek Erdoğan Perinçek'e ne verdi. Can Ataklı'dan bomba yazı