Ana Sayfa
14 Kasım 2021 ( 1027 izlenme )
Reklamlar

Enginyurt'tan muhalefeti eleştiren İnce'ye sert tepki!

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin muhalefetle ilgili sözlerine çok sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Enginyurt, iktidarla birlikte muhalefetin de gitmesi gerektiğini belirten Muharrem İnce'ye sert sözlerle tepki gösterdi.

Enginyurt şu ifadeleri kullandı:

AKP hükümetinin yolsuzluk,hırsızlık,usulsüzlüklerinden HESAP SORACAĞIZ diyoruz. Ses@vekilince denilenden geliyor. Hesabı Mahkemeler sorarmış,Muhalefet proje üretirmiş. Muharrem efendi! Kul hakkının, Soygunun,talanın,yağmanın Hesabı sorulur. Sana ne oldu? Tek derdin Muhalefet.

NE OLMUŞTU

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, iktidarı ve muhalefeti eleştirerek, "Üç sene önce meydanlarda, 'Erdoğan bir daha seçilirse dolar 10 lira olur' demiştim. Bana gülüyorlardı.

İnce, iktidarla birlikte muhalefetin de gitmesi gerektiğini belirterek, "Türkiye'ye toptan bir temizlik lazım. Hem iktidarı hem muhalefeti göndermeliyiz. Muhalefet Türkiye'de hep hesap sormak üzerine muhalefet yaptı. Halbuki muhalefetin görevi hesap sormak değildir. Muhalefetin görevi proje üretmektir, hesap sormak yargının işidir. Neden muhalefet hiç hesap soramadı? Çünkü yıllarca millete palavra attı. Allah'ın izniyle biz iktidar olduğumuzda, elimizde ne kadar yolsuzluk dosyası varsa yargıya vereceğiz. Ama önce tarafsız, bağımsız, adil, hızlı, etkin bir yargı düzeni kuracağız. Muhalefetin görevi milletin önüne üretimle, istihdamla, refah artışıyla ilgili projeler sunmaktır. Eğer bu mazotu, bu gübreyi düzenleyemezsek işimiz harap. Doğal gaza sanayide yüzde 48 zam yapıyorsun. Bu, iğneden ipliğe her şeye zam demektir. Konuta gelmediğine bakmayın. Dünyada açılmadan, üstünden geçilmeden zam yapılan şey; Çanakkale Köprüsü'dür. Bunlardan kurtulacağız ama bunlardan kurtulurken muhalefetten de kurtulalım. Çünkü bunların birbirinden farkı yok. İktidar sahiplerinden 4 5 farklı yerden maaş alanlar var. Bakın bakalım muhalefetin belediyelerine. Orada 4 5 yerden maaş alanlar var. Bunlar iktidara gelirse aynısını yapacaklar. Birbirlerinden farkı yok. Temizlik yapacaksak, toptan bir temizlik yapacağız. Hepsini çuvala koyup göndereceğiz" diye konuştu.

CHP'YE YÜKLENDİ: 'İŞTE BÖYLE REZİL OLURSUN'

Ailağa'dan Menemene geçen İnce, partisinin ilçe başkanlığı binasının açılışında da konuştu. İnce, konuşmasında iktidarı eleştirirken CHP'ye de yüklendi. CHP'nin 2019 yerel seçimlerinde Tahir Şahin'i aday göstermemesi, sonrasında ise CHP'nin yerel seçimlerde kazandığı Menemen Belediyesi'nin AK Partiye geçmesine ve süreçte yaşananlara atıfta bulundu. Kendi partilerinde Cumhurbaşkanı adaylığı için CV bırakılamayacağını söyleyen İnce, "Cumhurbaşkanı adayını partinin üyeleri seçer. Mesela bizim partimizde, Genel Başkanın keyfi üzerine 'Tahir Şahin, Muharrem İnce'yi destekledi, onun için onu aday yapmayalım' keyfiyeti olamaz. Kimi desteklerse desteklesin. Ben bunlarla ilgilenmiyorum. İster beni ister başkasını desteklesin. Dürüst mü, başarılı mı, seçim kazanabilir mi, ben buna bakarım. Sonra rezil olursun işte. Bak rezil oldun. Belediye meclis üyelerini Menemenlilere seçtirmeyip Ankara'dan belirlersen, onlar da seni burada rezil eder. Rezil olursun. Menemenliler seçseydi rezil olmazdın. Mesela Memleket Partisi'nde Genel Başkanı kim seçecek? Kurultay delegeleri değil, üyeler seçecek. Neden biliyor musunuz? Parti tabanının istediğini yaparsan Menemen'deki gibi rezil olmazsın. Ben rezil olmak istemiyorum. Ben, demokrat, özgürlükçü, halkçı olmak istiyorum" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mehmet Ali Çelebi AKP'ye çabuk alıştı. A Haber'e çıktı CHP'yi hedef aldı Türker Ertürk 'Orta Doğu'da Sınırlar Zaten Değişti' Dedi! İktidarı Uyardı... Ümit Özdağ: Hadi kapının önüne çık Süleyman Gereğini yapıyor Ahmet AKP’ye veryansın etti. Gemiyi terk etmeye başladılar