Erbakan'ın 1992'deki uyarıları tekrar gündeme geldi

516 izlenme 13 Şubat 2020
Reklamlar
İdlib üzerinden Suriye'de kriz tırmanıyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "bugünden itibaren İdlib ile Soçi muhtırası sınırları ile bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum" diye konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Erbakan'ın 1992'de yaptığı konuşma gündem oldu.

Milli Görüşün merhum lideri Necmettin Erbakan'ın 1992'de Ortadoğu'da ABD ve İsrail'in 'büyük planını' anlattığı görüntüler Erdoğan'ın bugünkü konuşmasından sonra gündem oldu.

Erbakan o konuşmasında Ortadoğu'da müslümanların kendi aralarında savaştırılacağını ve bu şekilde ABD'ye, İsrail'e hizmet etmiş olacaklarını söylüyor.

Erbakan 1992'de yaptığı o konuşmadan bazı bölümler şöyle:

Önce Irak'ın kuzeyinde otorite baoşluğu meydana getirecekler. Burada batının yönetiminde, oradaki halkı değil, batının arzularını gözetecek bir bölge meydana getirilecek. Ondan sonra Türkiye'nin Güneydoğu'su bu bölgeye ilhak edilecek. Ve bunun için Türkiye, Irak, Suriye, İran'da birbirini ezsin diye bölgedeki Kürt kökenli Müslümanlarla bölge Vietnam'a dönüştürülecek. 

Vietnam'a dönüştürülürken İsrail Lübnan'ı alacak ve böylece ta Akdeniz'de büyük bir kapısı bulunan İsrail Lübnan boşluğundan Kuzey Irak, Ermenistan, Bakü'ye kadar uzanan bir koridor kurulacak. 

İşte Erbakan'ın o konuşmasının tamamı: 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Elazığ depremini önceden bilen Naci Görür'den yeni uyarı: 5 ilde ciddi tehlike var Sedat Peker 9. videoyu yayınladı Siyasi ayak tartışması büyüyor! "FETÖ'cüleri kim general yaptı?" Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısının, cevap veremediği soru büyük tepkiye sebep oldu