Ana Sayfa
16 Ocak 2021 ( 8123 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan'a Hangi Aşı Yapıldı? Okuduklarınıza Pes Diyeceksiniz

Türkiye'de aşı takvimi başladı başlamasına ama tartışmaları da beraberinde getirdi. Önceki gün saldırıya uğrayan Y.Çağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu ile Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil bu konuda bakın neler anlattı?

CNN Türk gibi yayıncılık dünya televizyon tarihinde görülmedi. Ankara Şehir Hastanesinin önünden birkaç polisin düzenlediği trafiği 45 dakika canlı yayınladılar.
Çünkü Cumhurbaşkanın aşı olmaya geleceğini bekliyorlardı ve bu tarihi (!) anı kaçırmak istemiyorlardı.

Tabi bu arada AKP'nin Meclis Grup Başkanvekillerinin, Genel Başkan yardımcılarının son derece lüks ve pahalı makam araçlarıyla akın akın hastaneye gelmelerini de yayınladılar ki en azından "aşı önceliği yarışı ve aşı yağlanması" da canlı yayınlandı…

Ve beklenen o tarihi an geldi.

Spiker, "Yanında Sağlık Bakanı Doktor Fahrettin Koca ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makam arabası geldi… Arabadan indiler, hastaneye giriyorlar…" dedi.Yanıldı; çünkü makam aracından oğlu Bilal Erdoğan indi… Erdoğan'ın etrafında kayıp damat Berat Albayrak var mı diye baktım ama göremedim .Oğlu Bilal'le aşı olmaya gelen Erdoğan ne eşi Emine Hanımı ne de ailesini getirmemişti. Demek ki onlar sarayda özel ekip tarafından aşılandılar.

***

Değerli okurlarım,Sağlık Bakanı Dr. Koca'nın açıkladığı "aşılanacak kişiler programı" gereği ne zaman aşı olacağıma baktım: Aşılama programının beni ilgilendiren bölümü şöyle:

1. Aşama A. Sağlık çalışanları B. Yaşlı, engelleri koruma evlerinde kalanlar ve çalışanlar C1 85 Yaş ve üstü C2 80 84 Yaş grubu C3 75 79 Yaş grubu C4 70 74 Yaş grubu C5 65 69 Yaş grubu

***

Değerli okurlarım, Çin'den gelen 3 milyon doz aşıdan yararlanabileceğim diye düşündüm ve edevlet aracılığı ile enabız kaydıma baktım. Şu mesajı gördüm: "Covid19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir. Sağlık çalışanı iseniz, çalıştığınız kuruma başvurarak bilgilerinizin güncellenmesini sağlayınız."

Sonra Google'a, "Türkiye'de 65 yaş üstü nüfus ne kadar" diye sordum.
 
"2019 Aralık itibarı ile 65 yaş ve üzeri yaş grubunda ise 7 milyon 550 bin 727 kişi bulunuyor."

Gelen 3 milyon doz aşı. Sadece 1,5 milyon kişi aşılanacak. 7,5 milyon vatandaş 65 yaş üstü olduğuna göre, Sağlıkçılar ve siyasetçiler de aşılanacağına göre, 65 yaş üstü 6 milyondan fazla kişi aşılanamayacak…

Çin'den 12 milyon doz aşı daha gelirse 65 yaş üstünün tamamı ancak aşılanabilir.

Sağlık Bakanı şu Tweet mesajını paylaştı:

Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı aşı olmayı teşvik programı kapsamında mecliste temsil edilen tüm siyasi parti genel başkanlarını, Anayasa Mahkemesi Başkanımızı ve Meclis Başkanımızı arayarak aşı olmaya davet ettim. Kendilerine gösterdikleri nezaket için teşekkür ediyorum.

"Dün sabah haberleri izlerken, "Sağlık Bakanı Koca CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na aşı yapılması için eşlik edecek" denildi.
 
Kılıçdaroğlu şöyle açıklama yaptı: "Aşı için davet geldi, Sayın Bakan aradı. Ben de 'vatandaş Kemal Kılıçdaroğlu olarak sıramı bekleyeceğim. Önce sağlık çalışanlarının aşı olması lazım' dedim

."Kemal Bey 1948 doğumlu olduğundan "C4" grubunda sırasını bekleyecek. Ancak yaşıtı, 1948 doğumlu 73 yaşındaki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de "C4" grubunda olmasına rağmen dün aşı oldu.

1956 doğumlu 64,5 yaşındaki İYİ Parti lideri Meral Akşener de şu açıklama ile aşı oldu:

"Sayın @drfahrettinkoca tüm liderler gibi beni de, dün akşam arayarak aşı olmaya davet etti. Parti liderlerinin aşı konusunda toplumumuza ön ayak olması gerektiği inancıyla ben de aşı oldum.Bu vesileyle iktidarı, aşı süreci için yaptığımız önerileri uygulamaya çağırıyorum."

***

ERDOĞAN'A HANGİ AŞI YAPILDI?
Değerli okurlarım, Sanırsınız ki AKP iktidarı tüm 65 yaş üstü vatandaşlar için yeterli miktarda aşıyı sağladı.AKP'liler, Erdoğan ve ailesi, Cumhurbaşkanlığı kadroları kendilerini ön plana alıp aşı yaptırma yarışına girdiler. Bunu maskelemek için bazı siyasi parti liderlerini, "aşı olmaya milleti teşvik edelim" algı maskesi ile aşıladılar.

Erdoğan aşı oldu ama bir de şunu soralım

Çin aşısı mı yoksa Alman aşısı mı oldu?

Sağlık Bakanı Koca, "günde 2 milyon kişi aşılanacak" dedi ama yazımı tamamlarken baktım 24 saatte sadece "468 bin 412 kişi" aşı olmuştu…

İyi uykular Türkiye'm… 

YILMAZ ÖZDİL: HERKES AŞILANMAYACAK

Öte yandan Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil de aşı konusunu ele aldı. Özdil de, Türkiye'de hemen herkesin aşılanmayacağını bakın nasıl anlattı?


Aşılama süreci başladı.

Acaba aşıyı olalım mı, olmayalım mı diye tartışma var hâlâ.


Tartışılacak bir şey yok aslında.

Tabii ki olamayacaksın canım kardeşim!


Ejder meyveli smoothie içenler olacak, hava karardıktan sonra semt pazarının çöplerinden sebze toplamak zorunda kalanlar olamayacak.


170 milyon doza ihtiyacımız var, ne bu kadar aşımız var, ne de angajmanımız var, on kişiden birine yetecek kadar bile yok.

Torpili olan, parası olan, adamını bulan olacak, gerisi olamayacak.


Kırk günlük bebeğe tek taş pırlanta takan tesettür sosyetesi olacak mesela… Borçları yüzünden siyanür içerek canına kıyan üniversite mezunu işsizlerimiz olamayacak.

Karantina süresi 14 günden 5 güne indirildi diye sevinç çığlıkları atan gözüdoymaz patron zihniyeti aşı olacak, fabrikada ölenler olsa bile, korona bulaşsa bile işbaşı yaptırılan gariban emekçi, olamayacak.
 
Deveyi havuduyla götürenler olacak, evine ekmek götürebilmek için saatlerce halk ekmek kuyruğuna girenler olamayacak.

Saman ithal edenler aşı olacak, traktörüne haciz gelenler olamayacak.


Maalesef gerçek bu.


“Anca beraber kanca beraber” diye çırpınanlar, aşıya ulaşma imkanları olsa bile vicdanen rahat olamayacak.

“Her koyun kendi bacağından asılır” diyenler, adaaam sen de'ciler, bana ne'ciler, neme lazım'cılar gönül rahatlığıyla olacak.


Liyakatsiz yöneticiler yüzünden aşı olma imkanı bulamayanların elini yüzünü sabunla yıkamaktan başka çaresi olmayacak.

Memleketin gırtlağına kadar pisliğe bulanmış olduğunu görmesine rağmen, kirli paraları, kirli ilişkileri, kirli siyaseti görmesine rağmen suya sabuna dokunmayanlar, temiz temiz aşı olacak.


Bu devrin adamı olmadığı için kendisine asla aşı sırası gelmeyecek olanların, korunmak için maskeyle dolaşmaktan başka çaresi olmayacak.

Her devrin adamı olarak, hayatları boyunca yüzsüz maskesiyle dolaşanlar, ikiyüzlü maskesiyle dolaşanlar ise, elbette bu devirde de korunup kollanmanın yolunu bulacak.


Eğitimde fırsat eşitliği bu kadar bozulmuş, adil paylaşımı/gelir dağılımı bu kadar bozulmuş, sosyal adaletsizliği artık uçurum haline gelmiş, cinsiyet eşitsizliği trajediye dönüşmüş, insanı insan yapan temel hak ve özgürlükleri hiçe sayılmış, Anayasa'sı bile yok sayılmış bir ülkede… Aşıda eşitlik, aşıda adalet olur mu?


Geçmediğin köprünün, girmediğin tünelin, uçmadığın havalimanının parasını senden almalarını yadırgamadın da… Senin paranla satın alınan aşıyı sana yapmamalarına mı hayret edeceksin?


Senin fabrikalarını, senin bankalarını, senin limanlarını, senin madenlerini, senin barajlarını başkalarına verirlerken, umurunda bile değildi… Senin aşıyı başkasına vermelerine mi şaşacaksın?


Yıllardır dilimizde tüy bitti.

Sana bu çıplak gerçeği anlatmaya çalıştık canım kardeşim.

Dinleyerek anlamak istemedin.

E, yaşayarak öğrenirsin."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Enkazdaki kurtarma ekibinden telefonu çalarken canlı yayında kamerala yakalandı. Mavi yağmurluklu adama dikkat edin MHP'li Enginyurt sanatçı Berna Laçin'i hedef aldı Zafer Arapkirli iktidardakilerin hakaretlerini sıraladı sonra RTÜK Başkanı'na seslendi Bahçeli’ye “dönek” diyen isme beraat veren hakimler hakkında sıcak gelişme