Erdoğan'a Şok Sözler, 'Hesabını Soracağız'

1899 izlenme 02 Mayıs 2021
Reklamlar
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP’nin üç grup başkanvekili olarak hazırladıkları sosyal destek kanun teklifi hakkında “İstiyoruz ki eve kapattığın insanlar hayatlarına devam edebilsinler, evde çocuklar aç sefil durumda kalmasın, esnaf yarın kepenklerini tekrar açtığında hayatına devam edebilsin” dedi. Özkoç, “Sen bir gecede 128 milyar doları, hesabını veremediğin şekilde yandaşlarına dağıttın. Bunun utancıyla yaşayacaksın ama bunun bir de sorulacak hesabı var. Günü gelecek o hesabı da soracağız” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP’nin üç grup başkanvekili olarak hazırladıkları 26 maddelik sosyal destek kanun teklifi hakkında açıklama yaptı.

“VİCDAN AZABI DUYDUĞUNA ASLA İNANMIYORUM”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı kapanma kararının nedenini “lebalep toplantılar” olarak açıklayan Engin Özkoç, “O toplantılar ve kongrelerden sonra mart ayından bugüne kadar tam 10 bin 138 vatandaşımız hayatını kaybetti. En ufak bir vicdan azabı duyduğuna asla inanmıyorum. Daha sonra bulaş patladı, hastaneler doldu, insanlar çaresiz” dedi.

“ESNAF, ÇİFTÇİ NE OLACAK”

ANKA'ya konuşan Özkoç, “Kapanma kararının açıkladıktan sonra kendisi arkasını dönüp sarayına gitti. Aldığı 88 bin liralık maaşa, hesabını veremediği trilyonları, yandaşlarıyla beraber hayatına devam ediyor. Peki vatandaşlarımız ne olacak, onlar ne yiyip ne içecekler, nasıl yaşayacaklar, esnaf ne olacak, çiftçi ne olacak, insanlar çocuklarının gözlerine nasıl bakacak” diye sordu.

“ÖNCELİĞİ VATANDAŞA VER”

Özkoç, insanların çaresizliğine çare olabilecek bir yasa teklifi sundukların söyleyerek, “İstiyoruz ki eve kapattığın insanlar hayatlarına devam edebilsinler, evde çocuklar aç sefil durumda kalmasın, esnaf yarın dükkân kepenklerini tekrar açtığında hayatına devam edebilsin, üzerinden geçmediğimiz yollar, köprüler için milyar dolarlar verdiğin beşli çeteye, rakamları dolardan liraya çevir ve onlara verdiğin paraları hemen şimdi bir yıllığına ertele ve önceliği vatandaşa ver” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Abdülhamid'in torununun dolarla imtihanı MHP'den ihraç edilen Atila Kaya'dan zehir zemberek açıklamalar Dolar yükseldi, AKP'li Mehmet Metiner muhalefete yüklendi Diyanet'in yankıları devam ederken TDK'da kurucusu Atatürk'ü kaldırdı