Erdoğan’a yakın isimden PKK övgüsü!

1507 izlenme 08 Eylül 2019
Reklamlar
İktidara yakın yazar Hilal Kaplan’ın çözüm sürecini öven sözleri yeniden gündeme geldi. Kaplan, Irak’ın kuzeyinde yayın yapan bir kanala yaptığı açıklamada terör örgütü PKK’yı öven sözler kullanmıştı. 

“Çözüm süreci Ocak 2012’de resmi olarak başladığı duyuruldu ama ondan önde de görüşmeler yapılıyordu. O günden bu yana özellikle nevruz mektupları, siyasi mücadelenin zamanı oluğu yönündeki çağrı devam ediyor. Ben Kürt halkının bu konuda ikna olduğunu düşünüyorum. Silahlı mücadelenin, onların mücadelesine zarar verdiğini düşünüyorum.  Bunu kamuoyu yoklamaları da gösteriyor zaten. 

Devlet artık Kürt meselesini silahlı yollardan çok barışçıl diyalog yoluyla çözme noktasında ilerleme noktasında olduğunu net bir biçimde göstermiş oldu ve halk kesiminde geniş destek buldu. 

Barışçıl yollarda çözüm fikri daha geniş kitlelerde kabul gördü. Türkiye halkı uzun süredir milliyetçi söylemlerde motive edilen bir durumdaydı. Yasal alana baktığımızda Kürtçe’nin seçmeli ders olması, anadilde eğitim yönünde kitaplar hazırlanması gibi adımlar atıldı.” 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

6 yaşında çocuğa t*c*vüz skandalını eleştirenleri hedef alan AKP’li troller tek tek özür diledi İnsan kaçakçıları, Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenleri Adana'ya bıraktılar Seçim için tarih verdi Kendisini "şeyhin yeryüzündeki temsilcisi" diye tanıttı İş adamlarını dolandırdı