Erdoğan'dan, Merkel’e hediye sırçalı saray aynası

1532 izlenme 24 Ocak 2020
Reklamlar
Almanya Başbakanı ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkel'e sırçalı saray aynası ile miğfer hediye etti. Merkel'in hediyelere tepkisi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, İstanbul'da Türk-Alman Üniversitesi'nin yeni binalarının açılış törenine katıldı. 

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Merkel’e Paşabahçe tarafından özel olarak üretilen sırçalı saray aynası ve zafer miğfer hediye etti.

Aynanın Topkap Sarayı’nda sergilenen Murassa Ayna’dan esinlenerek tasarlandığı, 24 ayar altın yaldız ve renkli cam baloncuklar kullanarak dekorlandığı öğrenildi.

Sadece 1999 adet olarak üretilen ve Paşabahçe stoklarında kalmayan aynanın fiyatı 2 bin 395 lira. El imalatı camdan üretilen,  24 ayar altın, yaldız ve eskitme boyalar kullanılarak dekorlanan zafer miğfer ise 1950 liraya satılıyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Seçimlerde ilk rakibi belli oldu 'Erdoğan Artık Yolun Sonuna Geldi' Türken Fundation’ın yurt binası ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı Sabah yazarı Hilal Kaplan son yazısında rezil oldu