Ana Sayfa
20 Eylül 2019 ( 8840 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan'dan vakıflarla ilgili açıklama Ben bu boyutta olduğunu bilmiyordum

Erdoğan, MYK toplantısında vakıflar konusuna değinerek, İmamoğlu ile konuşacağını belirtti. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MYK ve MKYK toplantılarında, önümüzdeki günlerde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu bazı CHP’li belediye başkanlarına randevu vermeyi planladığını söyledi.

Erdoğan, “Bakanlarımıza ‘Belediyelerden gelen makul talepleri mutlaka yerine getirin’ talimatı verdim. Şehirlerde bir hizmetsizlik olursa kaynağı biz olmayacağız” dedi. Erdoğan, buluşmada vakıflar konusunu da gündeme getireceğini söyledi.


Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantıları yapıldı.

VAKIFLARIN İTİBARINI ZEDELEYİCİ

Toplantıda kurmaylar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 ve öncesinde TÜRGEV, ENSAR, TÜGVA gibi vakıf ve derneklere yapıldığı iddia edilen yardımlarla ilgili açıklamaları gündeme getirdi ve manipülasyon yapıldığını savundular. Kurmaylar, “CHP’li belediyeler, o vakıfları karalayıp toplum önünde itibarlarını zedeleyici açıklamalar yapıyor” dediler.

İMAMOĞLU İLE VAKIFLARI KONUŞACAK

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, bu bilgilendirmenin ardından Erdoğan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Ben bu boyutta olduğunu bilmiyordum. Bu açıklamalar bildiğimin ötesinde. Keşke bu konuyu da belediye başkanlarıyla yaptığımız toplantıda konuşsaydık” dedi.

 
Belediye başkanlarıyla toplantıların kendi başkanlığında devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı CHP’li belediye başkanlarının kendisinden özel randevu istediğini söyledi. Erdoğan, önümüzdeki günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında olduğu bazı CHP’li belediye başkanlarına randevu vereceğini, bu görüşmede vakıflar konusunu da gündeme getireceğini söyledi.

‘BELEDİYELERE YARDIM EDİN’ TALİMATI

 Belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıyı gündeme getiren Erdoğan, “Bize el uzatan herkese yardımcı olacağız. Bakanlarımıza ‘Belediyelerden gelen makul talepleri mutlaka yerine getirin’ talimatı verdim. Şehirlerde bir hizmetsizlik olursa bunun kaynağı biz olmayacağız. Üzerimize düşeni yapacağız. CHP’li belediyelerle de çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Gerçekgündem

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Özgür Demirtaş’tan Cübbeli Ahmet'i kızdıracak paylaşım. “Selam verilmeyecek adama ‘Günaydın’ derim” demişti Taksi ücretlerine dev zam! İndi bindi 75 TL Erdoğan konuştu din öğretmeni silahı eline aldı Sedat Peker'den peş peşe tweetler geldi