Ana Sayfa
13 Şubat 2022 ( 1270 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan herkesten gizli görüştü: Yerine Abdullah Gül mü aday olacak?

Gazete Duvar yazarı Sedat Bozkurt Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olup olamayacağı tartışmaları giderek büyüyor. Muhalefet 3. kez Cumhurbaşkanlığı olacağı gerekçesiyle Erdoğan'ın aday olamayacağını ve tek yolun erken seçim olduğunu savunurken, MHP lideri Devlet Bahçeli ve TBMM Başkanı Şentop, Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'nın tartışmasız adayı olduğunu belirtiyor.

"Erdoğan aday olmaz ise AKP içinde kazanabilecek bir aday var mı?" sorusuna Gazete Duvar yazarı Sedat Bozkurt köşe yazısında yanıt verdi. Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Bülent Arınç, Binali Yıldırım dahil birçok ismi sayan Bozkurt'un Abdullah Gül iddiaları ise dikkat çekti. 

"ABDULLAH GÜL, ERDOĞAN'DAN FAZLA KAZANMA İHTİMALİ YÜKSEK TEK ADAY"

Sedat Bozkurt yazısındaki Abdullah Gül iddiaları şu şekilde:

"Fehmi Koru’nun zekice Cumhur İttifakı için tartışmaya açtığı Abdullah Gül’ün adının niye bu kadar olumlu ya da olumsuz tartışıldığı da bu sorunun yanıtında gizli, çünkü yok. Gül halen matematiksel olarak Cumhur İttifakı'nın, Erdoğan’dan daha fazla kazanma ihtimali olan adayıdır. Önümüzdeki seçimlerde MHP’nin Erdoğan’a vereceği desteğin yüzde 2 veya 3’ü geçmeyeceğini her iki parti de hesaplayabiliyor. Ameliyat olan Gül’ü Erdoğan aradı, geçmiş olsun dedi. Bu kamuoyu ile paylaşılmadı, Erdoğan hasta oldu, Gül aradı geçmiş olsun dedi, bu arama abartılı bir biçimde kamuoyu ile paylaşıldı. İlginç değil aslında bu, Erdoğan’ın her türlü ilişkiye, katkıya ihtiyacı var. Ama mesele adaylığa gelince Gül’ü istemez, Gül de bu sistemle aday olmayı kabul etmez."

ERDOĞAN BERAT ALBAYRAK KIRGINLIĞI DEVAM EDİYOR

Berat Albayrak ekonomi bürokrasisinde etkisini koruduğunu ancak Erdoğan’a kırgınlığının devam ettiği kulisini paylaşan Bozkurt, Berat Albayrak'ın Erdoğan'ın yerine geçme ihtimalini şu sözlerle değerlendirdi: "Son dönemde bir aile fotoğrafının ortaya çıkmamış olması da ciddi bir meselenin varlığını ve Albayrak ile sınırlı olmadığının da ipuçlarını veriyor. Aileden bir başka aktör Bilal Erdoğan, ara sıra çıkıp politik mesajlar verse de ilgi alanı Milli Eğitim ve vakıflar. Berat ile Bilal’in parti içinde, ufak da olsa birbirlerine yoklamalar çektikleri, bazı atama ve tayinlerle yol aldıklarını da not düşmek lazım. Parti içinde damat rahatsızlığının çok yüksek olduğunu da not düşelim. Yani Erdoğan “yerine damadı hazırlıyor” söylentilerine itibar edilmemeli.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN KAZANABİLECEK ADAYI YOK"

Bozkurt, Cumhur İttifakı'nın potansiyel adaylarını şu şekilde değerlendirdi:

"Burada Bülent Arınç’a da değinmek lazım. “Özgül ağırlığı kalmadı” eleştirilerine karşın her açıklaması AKP içinde geniş ve uzun tartışma yaratıyor ve hemen Erdoğan tarafından konuk ediliyor, dinleniyor. Demek ki halen ağırlığı mevcut.

Gül meselesi bitti, sırada Binali Yıldırım var. 2 belediye başkanlığı adaylığını kaybeden birisi herhalde aday olmaz. Numan Kurtulmuş, MHP bile onay vermez. Soylu’ya direnç büyük ve Sedat Peker’in açıklamaları halen ortada duruyor. Yabancı basının dillendirip gündeme taşıdığı Hulusi Akar, AKP seçmeninin de en hoşlanmadığı cumhurbaşkanı aday profilidir. Sonuçta Cumhur İttifakı'nın bugün yapılan ölçümlere göre Erdoğan dahil kazanabileceği bir adayı bulunmamaktadır. Bu aynı zamanda AKP’nin de Erdoğan sonrasında var olup olamayacağı sorusuna da yanıttır. 

Gelelim meselenin en önemli kısmına. Erdoğan giderse de AKP biter. Denklem bu kadar basit aslında."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Marmara’nın sonunu getirecek karar Öğretmenlerin maaşlarını hiç eden Ufuk Akçekaya’dan iddia: İmamoğlu'nu şikayet eden benim Olay yaratacak iddia... Belediye Başkanı Muharrem İnce'ye kafa mı attı Kadınlara 90 km sınırını anlama kılavuzu..