Ana Sayfa
26 Ekim 2020 ( 942 izlenme )
Reklamlar

'Erdoğan'ı Yine Kandırmışlar'

"Her kim 'Kayseri Kamu Yatırımlarından yeteri kadar ödeme almıyor' diyorsa inanın bana gözüne, dizine durur” sözlerine tepki gösteriyor CHP'li Çetin Arık, "Maalesef AK Parti genel başkanını yine kandırmışlar" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 7. Olağan Kongresinde konuşan AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'ye 18 yılda 30 milyar lira yatırımı belirterek, "Buna rağmen ona kim 'Kayseri kamu yatırımlarından yeteri kadar pay alıyor' diyorsa inanın bana gözüne, dizine durur ”şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan'ın sözlerinin gerçekle uzaktan ilgisi olmadığını ifade eden Arık, TC Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığını internette en çok Yatırım yapılan illerin sıralandığını belirterek, “Söz konusu tablo 20022018 araştırmada yaklaşık 72 milyar TL ile en çok yatırım yapılan ilin İstanbul olduğu olduğu İkinci mesaj 42 milyar lira ile Ankara'nın, üçüncü mesaj ise 17 milyar lira Yatırım ile İzmir'in yer aldığı ifade ediliyor. Bu illeri Diyarbakır, Mardin, Konya ve Bursa izliyor. Yani Kayseri kesinlikle ilk 7 il arasında değil. Ama biz Kayseri'nin söz konusu İzmir ile Aynı Adet Yatırım aldığını ön görsek dahi Kayseri'ye 2 yılda 13 milyar liralık Yatırım yapılması gerekir. 2 yılda Kayseri'ye 13 milyar liralık Yatırım mı yapıldı, hayır. Yani Cumhurbaşkanının sözlerini bizzat TC Cumhurbaskani Strateji ve Bütçe Baskanligi Beslemek yalanlıyor? dedi.
 
"KUYRUKLU YALAN"

Bugün faaliyette olmayan Kalkınma Bakanlığı verilerinin de Erdoğan’ın sözlerini yalanladığını ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

‘Kayseri bırakın 20022018 yılları arasında 17 milyar yardım almayı, Kalkınma Bakanlığı’nın verilerine göre 20012018 yılları arasında ancak 4 milyar 203 milyon 488 bin TL kamu yatırımı aldı. Aynı dönemde Balıkesir Kayseri’den yüzed 0,01 fazla alarak 4 milyar 245 milyon 071 bin TL, Gaziantep yüzde 17,67 fazla alarak 4 milyar 946 milyon 068 bin TL, Adana yüzde 46,05 fazla alarak 6 milyar 139 milyon 278 bin TL, Bursa yüzde 104,13 fazla alarak 8 milyar 580 milyon 621 bin TL ve Konya yüzde 114,66 fazla alarak 9 milyar 023 milyon 257 bin TL kamu yatırımı aldı. Kayseri bunu mu hak ediyor. 2017 yılında 481 milyon 886 bin TL kamu yatırımı alan Kayseri, kişi başına düşen kamu yatırımları açısından 81 il içerisinde ancak 78’inci sırada yer alabildi. Kayseri’nin hak ettiği bu mudur?”

"BÜYÜKKILIÇ'A SORSAYDI"

AKP genel başkanını bu kez de danışmanları tarafından kaldırıldığını ifade eden Arık, “AK Parti Genel Başkanı, kamu yatırımı diye hayırseverlerin Kayseri’ye yaptığı derslikleri söylüyor. AK Parti Genel Başkanı kamu yatırımı diye Kayseri’nin kaynaklarıyla yapılan stadyumu söylüyor. AK Parti kamu yatırımı diye yapmadan geçilmeyen Kayseri Ankara bölünmüş yolunu söylüyor. Çünkü Kayseri’ye yatırım yapmadılar. Keşke AK Parti genel başkanı metin yazarlarının yazdığı yalan yanlış bilgileri okumak yerine yanındaki Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’na Kayseri’nin kamu yatırımı alıp almadığını sorsaydı. Eminim ki Sayın Büyükkılıç, daha önce açıkladığı gibi, yine Kayseri’nin kamu yatırımlarından yeterli payı almadığını söyleyecekti. Her kim ki Kayseri kamu yatırımlarından hak ettiğini aldığını söylüyorsa yalan hem de kuyruklu yalan söylüyordur. Aksini iddia eden bakanlıkların rakamlarına baksın. Maalesef AK Parti genel başkanını yine kandırmışlar” diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li vatandaştan beyin yakan röportaj. "Bunlar proje" diyerek sıraladı Babacan'dan Erdoğan ve Berat Albayrak'a olay sözler! "ATTAN DÜŞTÜLER!" Benzin ve motorine bir zam daha Ali Babacan milletvekili transferine başlıyor: AKP ve MHP'lilerle temasa geçildi!