Ana Sayfa
01 Şubat 2021 ( 992 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan'ın Saadet Partisi Planı Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk'e yaptığı ziyaret sonrası Saadet Partisi'nde dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor. Asiltürk olağanüstü kurultay için düğmeye basarken, Temel Karamollaoğlu'nun karşısına kendisini ya da Erdoğan’a yakın olan Prof.Dr. Mete Gündoğan’ı aday olarak çıkaracağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk’e yaptığı ziyaretin siyaset gündemindeki etkisi sürüyor.

Ziyaretin ardından dikkatlerin çevrildiği Saadet Partisi’ndeki gelişmeler ise yeni bir boyut kazandı. Asiltürk’ün Gençlik Kolları Başkanları’na, “Bu iş Temel beyle gitmez” dediği ve olağanüstü kurultay için düğmeye bastığı öğrenildi.

KARAMOLLAOĞLU’NUN KARŞISINA SARAY’A YAKIN İSİM ADAY OLARAK ÇIKARILACAK

Asiltürk’ün, Karamollaoğlu’nun karşısına kendisini ya da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mete Gündoğan’ı aday olarak çıkarmayı düşündüğü aktarıldı.Gündoğan, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifasına giden süreçte Erdoğan’a brifing veren isimlerden biri olarak bilinirken, Saray ile arasının da çok iyi olduğuna dikkat çekildi.Asiltürk’ün genel başkan adayı olarak üzerinde durduğu bir diğer ismin ise SP Başkanlık Divanı Üyesi İlyas Tongüç olduğu ifade edildi.Saadetli Partili kaynaklar, Asiltürk ile Mete Gündoğan’ın Havlucu Ahmet Efendi Tarikatı’na mensup oldukları ve buradan bir yakınlıkları olduğunu belirtti.

ASİLTÜRK CEPHESİ BAŞARAMAZSA YENİ PARTİ KURACAK

Y. Çağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre partili üst düzey bir kaynak ise, Asiltürk cephesinin olağanüstü kurultayın gerçekleşmesi için gerekli imzayı toplayabilecek güçte olduğunu eğer Karamollaoğlu’nu değiştirmeyi başaramazlarsa yeni parti seçeneğini devre alacaklarını kaydetti.

KURTULMUŞ HANGİ İSİMLERLE ASİLTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ?

Diğer yandan Erdoğan’ın ziyaretinden önce AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un Asiltürk’e yaptığı ortaya çıkan ziyaretlerde Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un da yer aldığı öne sürüldü.

KARAMOLLAOĞLU KUTAN VE KAMALAK’I GENEL MERKEZE ÇAĞIRDI

Asiltürk’ün Kudüs TV’de yaptığı açıklamalardan Karamollaoğlu’nun çok rahatsız olduğu ve o akşam parti genel merkezine eski genel başkanlar Recai Kutan ile Mustafa Kamalak’ı çağırarak bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.  

ERDOĞAN’IN PLANI

Saadet çevreleri, Erdoğan’ın Millet İttifakı’nda sağ tandanslı partilerin yer almasını istemediği , bu sebeple  İYİ Parti ve Saadet Partisi gibi partilerin Cumhur İttifakı’na katılmasalar bile Millet İttifakı’nda yer almamasını amaçladığını da aktardı. 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

MHP’yi karıştıran ses kaydı. MHP’liler MHP binasını bastı Benzine de bu gece yarısı büyük zam geliyor Bakan Koca açıkladı: Korona virüsten can kaybı 44'e yükseldi AKP’li vekil vatandaşa böyle küfür ve tehdit etti!