Anasayfa
02 Haziran 2024 ( 2691 izlenme )
Reklamlar

Erdoğan 'Türkiye için felakettir' demişti. Üç ilde harekete geçiliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Türkiye için felaket” tanımlamalarında yaptığı doğum oranlarında yaşanan düşüş ile ilgili harekete geçiliyor. Bu yeteneği olan 3 pilot şehir seçilecek; bu şehirlerde çalışmalara başlanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Kızılcahamam'da AKP 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi.

TÜİK'in açıkladığı doğum oranlarındaki düşme ve aile kurumunun gidişatına yönelik ne gibi salgınlara ilişkin gelen soru üzerine Göktaş, bu durumun sadece Türkiye'ye özgü olmadığını, birçok ülkede bu sorunla mücadele edildiğini söyledi.

mahinur.jpg Avrupa ve Asya'da da benzer sıkıntıların yaşandığını belirten Göktaş, "Dünyadaki örnekler inceleniyor, gerekli ölçümleri almaya çalışıyoruz.15 Mayıs'ta kamuoyuna açıkladığımız Aile Eylem Planı'mızda da doğum oranlarına yönelik önemli bir bölüm ayırdık." diye konuştu.

ÜÇ İLDE PİLOT ÇALIŞMA BAŞLAYACAK

Bakan Göktaş, gazetecilerle yaptığı konuşmada doğurganlık kalıpları en düşük olduğu 3 şehirde pilot çalışmalarını başlatacaklarını duyurdu. Göktaş, Bakanlık olarak her zaman kadınların yanında ifade ederek kadınların haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi.

Dünya çapında uluslararası birçok şirkette kadınların önemli ölçüde görüldüğü, karar alma sisteminin içinde yer aldığını vurgulayan Göktaş, tüm örnekleri inceleyerek bölgede katkı sağlamak yeni modeller için çalışmalar devam ettirildiğini ifade etti.

Göktaş, bu yeteneğin esnek ve uzaktan çalışma modelleri de dahil olmak üzere atılacak yeni adımlarla kadınların ev ya da iş hayatı arasında tercih yapmak zorunda kalmaktan kurtaracak çözümler bulma arayışında uzman olduğunu söyledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından basın açıklamasında Türkiye'de doğum hızının düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan "TÜİK'in 2023 yılı doğum istatistiklerini verenlerdir. Bu, açık bölümler, Türkiye açısından varoluşsal bir tehdittir, bir felakettir" şeklinde konuşmuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Berat Albayrak: Emeklilik sistemi reforme edilecek Cumhurbaşkanlığı normalleşme planını yayınladı Yılmaz Özdil Habur Rezaletinde valinin kim olduğunu açıkladı. İsmi öğrenenler hayal kırıklığına uğradı Faik Öztrak çok sert konuştu: O densiz cüreti Erdoğan'dan alıyor!