Erkan Baş AKP ve MHP'nin gizli seçim planını ifşa etti! "Hile yapacaklar!"

2057 izlenme 12 Ocak 2021
Reklamlar
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erkan Baş AKP ve MHP'nin siyasi partiler kanununda değişiklik yapmayı planladığını belirterek şunları kaydetti:

Şimdiye kadar seçim sonuçlarına, sandık iradesine, seçmenin kararına saygıdan söz eden AKP iktidarı, tabanının daraldığını, eridiğini kendisi de görmüş olmalı ki “daha az oy alsak bile iktidar koltuğunda oturabilir miyiz?” sorusuna yanıt arıyor.

Bize göre, seçim sistemini değiştirmeye karar verdiler, çünkü anketlerde görülen erimeyi durduramıyorlar. Partilerine ve yedek lastiğiniz MHP, ne yaparlarsa yapsınlar seçimi kazanacak orana ulaşamadıklarını gördüler. O çok güvendikleri seçmen iradesinin, önümüzdeki seçimlerde kendilerini sandığa gömebileceğini görmüş olmalılar.

Seçimi oyla değil, hileyle kazanmaya çalışıyorsunuz. Dar bölge sistemi, ittifak barajı, Türkiye vekilliği gibi süslü adlar altına sakladığınız plan, seçimde çoğunluk oyunu almadan iktidarı almanızı sağlayacak bir sistem bulmak. Çünkü siz iktidar olmadan tek bir gün bile yaşayamazsınız; Saray’da uyumadan 24 saat duramazsınız; iktidarı kaybetmektense ülkeyi ateşe atmayı tercih edersiniz; o yüzden duyuyoruz, görüyoruz, sabahtan akşama kadar kulis köşelerinde “ne yapsak da bu beladan kurtulsak” diye kara kara düşünüyorsunuz.

Bakın ben size söyleyeyim ne yapacağınızı: Seçim sonuçları açıklanınca, bu halk sizi altın varaklı Saray koltuklarından indirince, yani kralınız ve onunla birlikte sizler o makamlardan düşünce tıpış tıpış gideceksiniz. Gideceksiniz dediysem, tatile veya evlerinize değil, önce mahkemeye gideceksiniz; önce işlediğiniz suçların, iç ettiğiniz paraların, peşkeş çektiğiniz kaynakların hesabını vermeye gideceksiniz. Ağlamak, zırlamak yok; hem korkmayın da, bizim ülkemizde adil yargılama hakkı da bağımsız yargı da güvence altında olacak. Ama işlenmiş en ufak suç bile ortaya çıkarılacak, hesabı sorulacak.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Böyle kara delik haberini ilk defa okuyacaksınız AKP'de bir istifa daha İstanbul'daki Watergarden AVM, Albaraka Türk Katılım Bankası'na satıldı Motorine zam geldi