Ana Sayfa
04 Aralık 2020 ( 1009 izlenme )
Reklamlar

'Fahrettin Altun'un Evine En Az 5 Maaş Giriyor'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri arasında bulunan Fahrettin Altun’un evine en az 5 maaş girdiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Fahrettin Altun'un da aralarında bulunduğu Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyelerinin kendilerine 18 ile 24 bin TL arasında değişen ‘huzur hakkı’ bağlamasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Evine en az 5 maaş giren Pergolacı Fahrettin, kendi maaşına yüzde 20 zam yapmış. Yetmemiş, fazladan maaşları için ödemesi gereken vergiyi de Borsa İstanbul’a ödettirme kararı almış” ifadesini kullanan Özel, “Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerdi, ezilmeyen tek vatandaş Fahrettin Altun” dedi.

‘EZİLMEYEN TEK VATANDAŞ FAHRETTİN ALTUN’

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde: 

Fahrettin Altun... Borsa İstanbul Anonim Şirketi, karar almış; yönetim kurulu başkanı 24 bin, üyeler 18 bin alacakmış. Ayrıca bunlara makam arabası verilecekmiş, görev ile ilgili seyahatlerde temsil ödemeleri yapılacakmış. Sonra da diyor ki birden fazla yerden maaş alanlar için çıkan vergi de ödenecekmiş. Altında Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Altun var. Kendi maaşına zam yapan Recep Tayyip Erdoğan sanıyorduk, biri daha varmış, Fahrettin Altun; İletişim Başkanlığı’ndan, Borsa İstanbul’dan, Kırgısiztan Türkiye Manas Üniversitesi’nden maaş alıyor. Vergi çıkacak, onu da Borsa İstanbul ödeyecek. Millet bir asgari ücret ile geçinmeye uğraşırken, günlük 39 liraya mahkum edildi. Fahrettin Bey’in evine bir de eşi üzerinden Marmara Üniversitesi ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu’ndan maaş. Üç Fahrettin Bey’den iki hanımefendiden beş maaş. Millet kırılıyor. Vatandaşa enflasyonu ezdirmeyeceklerdi, ezilmeyen tek vatandaş Fahrettin Altun.

yuzdeyuzhaber

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kritik isim MHP'den ihraç ediliyor Akrabalarını işe aldığı iddiasıyla gündeme gelen MHP'li başkandan ilginç savunma TRT'ye atanan, TSK'ya 'katil' diyen, PKK ve FETÖ'yü öven Hilal Kaplan kimdir? Almanya’dan Erdoğan’a hakaret. Dışişleri Bakanlığı’ndan kınama geldi