Ana Sayfa
26 Aralık 2020 ( 427 izlenme )
Reklamlar

Fatih Altaylı'dan 'Olay' sözler! Ve üzülerek görüyorum ki

Fatih Altaylı, daha bir ayı dolmadan yayın hayatını noktalayan Olay TV ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Fatih Altaylı, "Hükümete ya da Cumhurbaşkanı’na yakın olan Cavit Çağlar’ın Nevşin Mengülerle, Süleyman Sarılar’la yayıncılık yapmasının zor olduğunu söylemiştim." dedi. 

Fatih Altaylı, Habertürk'teki bugünkü yazısında Olay TV'nin kapanmasıyla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Olay TV ya da Cavit Çağlar meselesinde olayların söylediği gibi geliştiğini ifade eden Altaylı, "Hükümete ya da Cumhurbaşkanı’na yakın olan Cavit Çağlar’ın Nevşin Mengülerle, Süleyman Sarılar’la yayıncılık yapmasının zor olduğunu söylemiştim.

Hatta Cavit Çağlar’ın “Kulaklarından tutar atarım” sözünü de aktarmıştım. O da “Ben öyle bir şey demedim” demişti ama dediğini herkes biliyordu." dedi. 

Altaylı şunları yazdı: 

"Neyse Cavit Bey, herkesi attı. Kanalı da “şimdilik” kapattı.

Medyada da herkes bir yorum yapıyor.

Kimi diyor ki, “Çalışanlar için üzüldüm” kimi Çağlar’ı eleştirerek diyor ki, “Böyle olacağı belliydi. Baskılara dayanamayacaksan medya patronluğuna soyunmayacaksın.”

"ÜZÜLEREK GÖRÜYORUM Kİ..."

Ama niyeyse hiç kimse “durumu” eleştirmiyor, eleştirmek aklının ucundan geçmiyor.

Kurulma aşamasındaki bir medya, iktidar baskısından dolayı 1. ayı dolmadan kapanmak zorunda kalıyor.

Ve üzülerek görüyorum ki, herkes baskıyı normalleştirmiş, içselleşirmiş.

“Evet baskı normaldir. Medya patronu bu baskılara göğüs germelidir” şeklinde bir genel kanaat oluşmuş.

Hiç kimse de “Demokrasilerde medya patronluğu bir tür Karaoğlanlık, Malkoçoğluluk, Don Kişot'luk, Jean d’Arc’lık olmamalı. Medya patronluğu normal bir iş, normal bir uğraş olmalı. Medya patronlarına baskı olmamalı” demiyor."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bartın'da 41 madencinin hayatını kaybetmesini önemsemediler. Türkiye yastayken AKP'li başkanlar horon tepti Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur, İmamoğlu’nu bekleyen tehlikeyi yazdı: Önlem alınmazsa.. Barış Pınarı'nı Ümit Özdağ Anlattı! BİM marketten skandal görüntüler… Kıymadan bakın ne çıktı