Ana Sayfa
27 Mart 2023 ( 1497 izlenme )
Reklamlar

Fatih Erbakan Adnan Oktar'cı çıktı, şok detaylar

'Teşkilatımızın yüzde 60'ı bunu yapmak istemedi' dedikten sadece üç gün sonra çarkeden ve Cumhur İttifakı'nın yanında saf tutan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın, Adnan Oktar cemaati ile bağı şoke etti.

Fatih Erbakan'ın Adnan Oktar ve kedicikleri ile ilişkisini kaleme alan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Barış Terkoğlu, "Sonrasında ortaya çıkan kadın haklarından dem vurması iki yüzlülük' kullanmayı kullandı.

İşte Terkoğlu'nun o satırları:

“Teşkilatımızın yüzde 60'ı karşı” kılıcı. Bir günde yön değiştirip Erdoğan'a ikna oldu. Böylece yırtılmış Milli Görüş gömleğine, Erbakan yaması yapıldı. Türk şarkılar en radikal sağcı hükümler kuruldu.

“Oldubitti”den sonra telefonum çaldı. Arkadaşım “Erbakan'ın tarikatını” tahmin ediyor. Alışkanlıkla, Necmettin Erbakan'ın Gümüşhanevi Dergâhı'na bağlılığını okuduğumu yanıtladım. Ama arkadaşımın sorduğu meğer Fatih Erbakan'dı. Bir zamanlar Adnan Oktar cemaati ile takıldığını Söylediğinde inanamadı. Öyle ya...

Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılma şartını, mükemmeliyetin budanmasına bağlamıştı. Bunu da “ailenin korunması” gözetilmesine dayanıyordu. Gelgelelim, Oktarcılar, tutuklu yargılanmış, yerel mahkemede binlerce yıl cezaya çarptırılmıştı. Karara göre, en büyük suçları, kadının kadınına ve duygularına karşı işlemişlerdi. Mahkemede konuşulanlara bakın, bir seks tarikatıyla karşı karşıyaydık.

Peki Fatih Erbakan?

Sunucu Jülide Ateş, ona sorulduğunda, Oktar'ın müridi olmadığını söyledi. Ardından “Şunu da ifade etmek isterim tabi ki” diyerek Oktarcıların çalışmalarından ne kadar faydalandıklarını, ilişkilerinin ne kadar iyi olduğunu anlattı. “2017'den, 2018'den sonra tabii ki tasvipten çıkmamız bir yere gelindi” diyerek koptuğu tarihi verdi. Erbakan'a inanıyorsanız 2018'e kadar başka, 2018'den sonra başka bir Oktar vardı.

OKTARERBAKAN 'SEVGİ BAĞI'

Sahi gerçek ne?

İki yıl önce bu köşeye yazılanları hatırlıyor musunuz? TCDD Genel Müdürlüğü'ne Murat Atik atanmıştı. Ben ise Atik'in Oktar'ın en yakın müritlerinden olduğunu anlatmıştım. Sıradan bir memur güvenlik soruşturmalarına takılırken polisin adresinin bastığı, telefonlarını dinlediği Atik'e TCDD emanet edilmişti. Oktarcıların finans bölümündeki Atik, grup yöneticilerinden İbrahim Tuncer'e bağlıydı. Atik, yazdıklarımdan sonra “görevden affını” istedi.

Neden hatırlattın derseniz, size 90'lı ve 2000'li yıllardaki gazetelerindeki magazin haberleriyle yanıt verecek...

14 Eylül 1999 tarihli Hürriyet gazetesi, “genç Erbakan”ın arkadaşlarını şöyle tanıtıyor: “Adnan Hoca'nın müritlerinden İbrahim Tuncer ve Murat Atik de Erbakan'ın oğlu Fatih'in yakın arkadaşı olarak tanıyor.” Gazete, o gün, Erbakan'ın arkadaşının ağzından ilişkisi de aktarmış: 

“Tuncer ve Atik, 'Adnan Hoca, Erbakan'ı sever ve sayar. Erbakan da Adnan Hoca'yı sever' demişler, Fatih için de 'Adnan Hoca'nın öğrencisi değil, ancak Adnan Hoca,
Fatih'i sever. Fatih de Adnan Hoca'yı sever. toplanma bir sevgi bağı var' diye konuşuyorlardı.”

Aradan 3 yıl geçmiş. Yıl 2002. ErbakanOktar ilişkisi yeniden gazetede. Erbakan'ın spor Mercedes'le hız tutkusu, lüks Versace kıyafeti merakı yine gazetelere konu olmuş. Hürriyet, Erbakan stilini şöyle anlatıyor: “Adnan Hocacılar ile olan arkadaşlığıyla beğenen Fatih Erbakan'ın, giyim kuşamından, zorlamana kadar birçok davranışında da bu ilişkinin etkisi olduğu belirtiliyor.”

LİDERLİK İÇİN DESTEK İSTEDİ

Gençlik hevesi diyebilirsiniz...

Fekat 2010'dan sonra da ErbakanOktar “sevgi bağı” sürdü. Bu ilişki, Oktar'ın yargılandığı davaya da girdi.

Erbakan'ın Adnan Oktar'ın kanalı A9 TV'yi övdüğü, sadık izleyicisi olduğunu koruduğu gözlemi gösteriyor. Çevreleyen okul müritlerini toplayan Oktar da “Fatih Erbakan, Saadet Partisi'ni şahlandıracak bir koç yiğittir, partinin başında görmek istiyor” diyerek onu takdim etmekte.

Fatih Erbakan, Necmettin Erbakan'ın görüşmesinin paylaşım kavgasıyla da ortaya çıkmış, ablası tarafından dava edilmişti. Fatih Erbakan, bu davada da kolu her yere uzanan Oktar'dan yardım istedi. Bir zamanlar canciğer kuzu sarmasıydılar. Ne zaman ki Oktar'ın kapısını polis çaldı, “tasvip etmezdikçi” oldular.

Bizi ziyaret edenlere ise jöleli saçlar, pahalı arabalar, lüks kıyafetlerin gölgesinde yaşanan sıra dışı yatak hikayeleri değil. Bugün kadınlara karşı suçlardan cezalandırılan bir tarikata, arkadaşlarının ifadesiyle “sevgi bağıyla bağlı” siyasetçinin, zorlama pazarlığını, kadın haklarından başlaması. Erdoğan'ın iktidar küsuratını muhafaza etmesi için, bu kirli anlaşmaya kimsenin itiraz etmemesi. Fatih Erbakan'ın görmediğimiz ahlak çizgisinin, seçim protokolüyle, milyonlarca kadının zincirinin ikiyüzlülüğü.

Türkiye sağının en radikal hükümlerini, rejimlerini Talibanlaştırmayı vaat ederken ülke seçimini zorluyor. Bize ahlak diye satılan bu kirli örtüyü giyinecek miyiz, yoksa onu parçalayıp özgürleşecek miyiz?

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Özgür Özel’den Bakan Soylu’ya ‘Tipitip’ yanıtı: Sen olsan olsan Gargamel’in Azman’ı olursun Sosyal konut projesi Meclis gündemine taşındı Adana'da yasa dışı bahis çetesi çökertildi! Her defasında peruk kullanmışlar 'Banker Bilo' filmi gerçek oldu! İstanbul’ diye bakın nereye bırakıldılar