Ana Sayfa
24 Kasım 2021 ( 757 izlenme )
Reklamlar

Fatih Portakal AKP'lilerin ve MHP'lilerin rüyalarına girecek sözler söyledi

Gazeteci Fatih Portakal, Türkiye’deki her şeye neredeyse her gün zam gelmesine “Aklıselim sahibi 1 AKP’li ve MHP’li yok mu” ifadeleriyle çok sert tepki gösterdi.

Türkiye’de temel gıda fiyatlarına, enerji fiyatlarına, akaryakıt fiyatlarına ve kömür fiyatlarına gelen zammın yanı sıra vatandaşın alım gücü her geçen gün düşüyor. Dolar ve Euro’daki tarihi zirvelerin yaşanmasının ardından iktidara yönelik tepkiler artmaya başladı.

Fatih Portakal da “bu ülke nereye gidiyor, bu nasıl bir yönetim zihniyeti” diyerek sorgulama yapan “Aklıselim sahibi 1 AKP’li ve MHP’li yok mu ” ifadelerini kullandı.

Portakal, benzin ve otogaza gelen zam haberinin üzerine tepkisini şu ifadelerle gösterdi:

“Tarihi zam yolda. Aklıselim sahibi 1 AKP’li ve MHP’li yok mu ki, “bu ülke nereye gidiyor, bu nasıl bir yönetim zihniyeti” diye soran. Ya sormuyorlar bu zincirin halkası olmaktan memnunlar ya korktukları için soramıyorlar. Âmâ o sandık eninde sonunda kurulacak”

EKMEK VE BENZİN KUYRUKLARI

Yağ, şeker ve un fiyatlarına üst üste gelen zamlardan sonra marketlerde satış sınırlaması getirildi. Vatandaşlar, bir kez daha zam olmadan yağ ve şeker alabilmek için marketlerin yolunu tutunca ortaya kuyruklar çıktı.

Portakal, doların 13 lirayı gördüğü günün gecesi için “Nasıl bir gece geçirip, nasıl sabaha uyanacağımız bilinmiyor? İyi uykular TR!” sözleriyle belirsiz bir ekonominin olduğunu savundu.

Ülkenin bazı yerlerinde marketlerin ürünlere satış kısıtlaması getirmesiyle kuyruklar oluştuğunu söyleyen Portakal, “Ülkenin bugünü: belirsizlikten zirai ilaç gübre satışları durmuş, bazı yerlerde ekmek ve benzin kuyrukları, marketten bazı ürünleri istediğin miktarda alamama, dövizciler şaşkın, altında işlemler kapatıldı. Nasıl bir gece geçirip, nasıl sabaha uyanacağımız bilinmiyor? İyi uykular TR!” ifadelerini kullandı.



DOLAR VE EURO’DA TARİHİ ZİRVE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası düşük faiz politikalarında kararlı olduklarını açıkladı. Merkez Bankası’nın faiz indiriminin ardından dolar kuru her geçen gün yükselişini sürdürüyor.

Dolar kuru dün gün boyunca Türk Lirası karşısında yükselişini artırarak sürdürdü. Güne 11,41 ile başlayan dolar 13,50 seviyelerini gördü. Dün en düşük 10,95, en yüksek 11,47 seviyelerini gören dolar kuru, günü 11,4061 seviyesinde kapatmıştı. Güne 12,82 ile başlayan Euro kuru da 15,20 lira ile rekor tazeledi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sedat Peker İddialarına Devam Ediyor Bahçeli'den Boğaziçi çıkışı. Sabır ve tahammül kapasitesi test ediliyor İlber Ortaylı'dan Erdoğan'ı kızdıracak çıkış Bingöl depremi sonrası Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı