Ana Sayfa
12 Haziran 2020 ( 867 izlenme )
Reklamlar

Flaş.. Flaş.. DEVA Genel Başkanı Babacan, erken seçim için tarih verdi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, olası bir erken seçim hakkında konuştu. Babacan, "Biz 202122'de olası seçim için ihtimalinin daha yüksek olduğunu görüyoruz" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Reuters’a açıklamalarda bulundu. İktidarın, 2023’e kadar dayanamayacağını söyleyen Babacan, "Bu sene EkimKasım gibi erken seçim olma ihtimali ne kadar zayıfsa Haziran 2023'e kadar sistemin dayanması ihtimali da o kadar zayıf. Biz 202122'de olası seçim için ihtimalinin daha yüksek olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

“ŞARTLAR, SEÇİME ZORLAYABİLİR”

İktidarın, erken seçime mecbur kalabileceğini altını çizen Babacan, "İktidar halen işleri düzeltebileceğini zannediyor. Bu sene yapılabilecek seçim cumhurbaşkanlığı görev süresini 2,5 yıl kısaltacak. Bunu ne kadar arzu ederler emin değilim. Erken seçimi ne tetikler? İttikaf bozulursa, ki küçük ortağın erken seçimi tetikleme gibi bir durumu var, ya da ülkenin ekonomik, siyasi, sosyal şartları iktidarı çok zorlayabilir. İktidarın siyasi meşruiyeti kalmaz. Şartlar onları seçime zorlayabilir” ifadelerini kullandı.  

“DEVA’YI ENGELLEMEK İÇİN PLANLAR VAR”
 
Cumhur İttifakı’nın Siyasi Partiler Yasası üzerindeki çalışmaları değerlendirirken, üç ay önce kurulan partisinin toplumda geniş yankı bulmasının iktidar tarafından görüldüğünü belirten Babacan, "İktidar kanadının artık özgüveni yok, İstanbul, Ankara, Antalya... belediyeleri nasıl kaybedildiyse bugün seçim olsa sonucu öyle olacak, bunu görüyorlar. Bizim seçime girmemizi engellemek için kafalarda bir sürü planlar dolaşıyor" dedi ve ekledi:

"İçten içe yaşanan paniğin dışa vurumu olarak görüyorum. Seçimle ilgili yasalarda değişiklik yapılırsa DEVA'nın önünü kesme amacıyla olur. Bu tür oyunlar tutmuyor. Halkın desteği oluşuyorsa bunun önüne siz oyunlarla, yasalarla, tuzaklarla geçemezsiniz."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

IMF'den Türkiye'ye 'enflasyon' uyarısı Emre Belözoğlu bir kişiyi öldürdü. Gümüşdağ FETÖ zikirlerine götürdü. Fatih Altaylı açıkladı 'Erdoğan, Mehmetçiğimizin kanı üzerinden oy devşirmenin hesaplarını mı yapıyor?' Zam yağmuru sürüyor: LPG'de büyük fiyat artışı!