Ana Sayfa
06 Ağustos 2022 ( 3262 izlenme )
Reklamlar

Gazeteci İsmail Saymaz’dan flaş iddia. Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarında bir ilk

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, pazartesi günü Ankara'da bir cemevini ziyaret edeceği, Türkiye'nin dört bir yanından davet edilen Alevi dedeleri, Bektaşi babaları ve akademisyenlerle buluşacağı öğrenildi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın iddiasına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela'da katledilmelerinin anısına yas için tutulan, Muharrem Ayı'nın onuncu günü olan pazartesi akşamı Alevilerle beraber orucunu açacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, belli Alevi dedeleri ve bazı Bektaşi babaları ile akademisyenler aranarak, Ankara'ya davet edildi. Aranılan inanç önderlerine başkentte bir cemevinde oruç açılacağı belirtildi. Ancak hangi cemevinde yapılacağı açıklanmadı. Ankara dışından gelecek olan dede ve babaların ulaşım ve konaklama masraflarının valilikler tarafından karşılanacağı kaydedildi.

BİR DEDE KABUL ETTİ

halktv.com.tr'nin ulaştığı bir dede daveti kabul ettiğini, pazartesi günü bulunduğu şehirden Ankara'ya gideceğini vurguladı. Ankara'da yaşayan bir dede ise iki kez arandığını, ancak bu organizasyon bir cemevinde gerçekleştirileceği için kabul etmediğini söyledi. halktv.com.tr'nin edindiği bilgiye göre, aranılan alevi inanç önderlerinin dikkate değer bir bölümü katılmayı reddetti.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI “ELİMİZDE BİLGİ YOK” DEDİ

Bu arada, halktv.com.tr'nin ulaştığı İletişim Başkanlığı kaynakları, bu ziyarete ilişkin 'elimizde böyle bir bilgi yok' dedi. Buluşma gerçekleştiği takdirde bu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir cemevini ilk ziyareti olacak.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekonomist İbrahim Kahveci'den muhalefete flaş uyarı. "Sakın ama sakın erken seçim istemeyin" Meteoroloji 8 il için uyarı üstüne uyarı yaptı Emekli zammı yüzde 49.25 oldu Cem Uzan'dan Bomba: 130 Milyar Dolar Nerede Biliyorum